Uradi sam

Trebale bi gude,al nebi bilo lose da to ponekad odrade i jage :cool:.....Ovaj veliki mac od 070 stihl ima rupu na vru maca ,al ovaj drugi je mac nema i nema sanse sa ovim obicnim borerima je probusim...morat odnijet nekom tokaru

Uzmeš vidiju za beton i naoštriš kao obično svrdlo.

Uzmeš vidiju za beton i naoštriš kao obično svrdlo.
Интересантно нисам никад размишљао у том правцу а има логике, јер знамо да резне плоче од брусилице које су намењене за камен могу да секу гвожђе а обрнуто резна плоча за гвожђе не може камен.

Тема је прва лига и свака част ономе ко је започео.

Napravio sam stroj,samo sam odusto od ovog maca sto sam trebo busit vec nadem komad od gotovo cenat debljine i fino ga zbrusim..posarafo sam to na komad fosne al cu najvjerovatnije oblozit sa pocincanim limom rad lakseg odrzavanja..

Nije skupo a lako se da napraviti . Ovakve su moje makaze za seći meso od otpada delova posle remonta berača tj šistača oklagija ispod otkidnih ploča na zmaju 222
slike.php
[/URL][/IMG]
Mada već duže vreme stoji u radionici i služi za sečenje tanjih limova brusnog papira i tako nekih sitnica.

Uspesno odradjena automatika za praznjenje vode iz sahte za vodu ,postavljen senzor za ocitavanje prisutnosti vode i nivostat praznjenja vode sve to ukljucuje mini pumpu koja praznisaht ,inace u sahti mi je sklopka i pumpa za vodu .. na 1met. dubine posle ovog naglog otapanja pojavljuje se voda .. tako da sam miran da ne obilazim 5x dnevno sahtu

Ne znam dali je ovo pravo mesto za moj post,ali ja cu ga ipak staviti. :osmeh:
Ja sa ovo uradio sam...

f1ik40.jpg

1zlpumc.jpg

5ukegz.jpg

bi5tdw.jpg
Мислим да је поклопац сувишан, јер мирис дима одоздо даје сасвим довољно шмека роштиљу.. друга ствар решетке би направио да могу да уђу унутра у казан и направио тако да се подешавају по висини.. рецимо слабији жар а треба да се још допече, спустио ниже (а могло би до пола и то је довољно).. А може и овако као на фотографијама. Свако има своје укусе. Лепа идеја. Честитке.

Posle sam pravio RM model zetu. Nogice na skidanje i resetka na 2 nivoa bez poklopca. U sutini poklopac je beskoristan,osim kad pecemo pilice na raznju onda po meni ima ulogu...

Е то за пилиће има смисла поклопац. Баш сам гледао видео на јутјубу како лик пече пилиће.. Како је лепо живети на селу уз мало материјала све може да се направи. Сви ми имамо апарате за заваривање, брусилице и којекаквог металног отпада.

Nazad
Vrh