Uputstvo za podnošenje zahteva za povrat akcize za gorivo

Nema karticu ali ima aplikaciju na telefonu preko koje ne može da dobije informaciju na pumpi o stanju.Kod kartice može da se proveri direktno na pumpi.Jednostavno niste razumeli šta čovek u stvari pita.

je ima neko da mu nije legla uplata za dizel predo krajem maja u junu stiglo resenje i posle se odreko zalbe sad mi pise u e agraru placen tako stoji vec mesec dana al novac mi nije lego na racun jel to moze negde dase proveri dal nisu negde greskom uplatili

Poslednji zahtev podneo 6.9. a uplaceno 26.9.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Koliko još imaš litara (po njima)? Pozovi NIS i pitaj ih, kažu ti tačno u litar. Možda imaš još prava na 99 litara, ako sipaš 100 - sve ide po punoj ceni.

Koliko još imaš litara (po njima)? Pozovi NIS i pitaj ih, kažu ti tačno u litar. Možda imaš još prava na 99 litara, ako sipaš 100 - sve ide po punoj ceni.
Po Nis-u nemam vise nista,mozda nekih dve -tri litre,seo pred komp ajd reko da predam za ovo sto imam,stignem do jedne parcele (1ha) kad ono ispise da nema dovoljno derivata ,tojest racuna,izracunam posle koliko sam dosad iskoristio ,tacno mi fali 100 litara,a po kartici nema vise.

Pa neće, naravno. Sve što sipaš preko 100l/ha (što su sada dopustili) NEĆE se pojaviti u eAgraru za refakciju. Refakciju daje država iz budžeta, ovo daje NIS.

Sta pricas, u e agrar mogu da udju racuni sa bilo koje pumpe i da trazis povrat do 100 lit po hektaru i ovaj popust na nisu nema veze sa tim jer su sad dali i preko tih 100 lit a covek pise da u e agraru ima jos da ubaci

Ajd probacu ja, proverio na licnom primeru. Dakle, sipao sam nekom prilikom bez racuna za gazdinstvo, imao sam slican manjak kao sto @Tombica ima, onda je dosao ovaj period kad su dali da se sipa preko limita po 179, otisao na pumpu i pitao coveka da li sad ako sipam moze da mi izda racun za gazdinstvo, on kaze mogu da ti izdam racun za gazdinstvo ali ne znam koliko od toga ce ti prihvatiti za refakciju. Rekoh nema problema znam ja koliko jos imam prava samo ti pisi BPG. Sutradan se pojavio racun na eAgraru.
Znaci, mozete sada sipati preko limita, dobicete racun za gazdinstvo i pojavice se u eAgraru bez obzira sto je prekoracen limit. To je samo limit NIS-a, bilo ko moze regularno na drugoj pumpi da sipa gorivo i trazi racun za gazdinstvo i on ce se pojaviti u eAgraru, ono gde smo limitirani je kolicina za koju se moze podneti zahtev za refakciju. Dzaba nam racuni u eAgraru za 50.000 litara ako mozemo da podnesemo zehtev za samo 3.000.

28.09. сам сипао око 30 литара горива и није се појавило на е аграру. После тога сам сипао још 3 пута и све се појавило (чак и оно од јуче). Контактирао сам управу за аграрна плаћања:
e11b6bfd72c54823bb5c7ad9204bca8a.jpg

Имам још горива које могу да сипам а да добијем субвенције, дакле нисам потрошио квоту.

Do kada bi trebalo da se iskoristi mogucnost da se kupi gorivo, na koje imamo pravo na povrat za akcize ? Do 31 Decembra ili je neki drugi datum?

Nazad
Vrh