Unutrašnjost štala

a pomerice se nazad.ne rade nisata samo jedu,piju vodu,leze i seru mogu valjda malo i da se pomere nazad dvA PUTA U TOKU DANA PO 5 MIN.

a pomerice se nazad.ne rade nisata samo jedu,piju vodu,leze i seru mogu valjda malo i da se pomere nazad dvA PUTA U TOKU DANA PO 5 MIN.[/QUOT

ovo ti je dobro.I ja imam u planu moje da ispregrađivam jer se okreču ko ringišpil.Neće li da se zaglavljivu i da pružaju glave ispo cevi.

sve eventualne nedostatke cu videti,ne znam ni ja tacno kako ce ovo biti danas sam ih tek uselio pa cu videti.sta bude trebalo prepravicu jer sam sve sam radio.od kopanja temelja,preko zidanja,krova, malterisanja,jednom recju sve.

Piksi na jedno 30 santimetara iznad zemlje navari jus jednu cev oce da legne ispod pa ima problema kod ustajanja ili stavi fosnu pa je usrafi ja sam stavio fosnu i od onda nemam problema .

I ja imam dilemu oko toga ali Stevin savet je dobro došao.Praksa je najbolji pokazatelj.

Piksi,krava je ustanju (kada traži bika)da naskoči na te cevi-ja sam tako prošao,samo što sam imao fosne pa sam morao da upropastim fosnu jer ona ne može da se vrati-jednostavno visi preko pregrade.

I ja mislim da ti ljudi dobro kazu stavi fosnu .Neznam zasto si stavijo tako dugacke cevi.Sta ako JOKA bude nemirna di ces se skloniti ima da letis sa sve kantom.Inace junice su ti prelepe...

Trazim savet:

Treba da malo preuredim stalu, da je obnovim, najpre pod. Sada je drveni podignut od zemlje i ispod se, naravno, skuplja svasta pa i osoka koja slabo otice zbog slabog pada.
A nemam mogucnost da napravim tako da se cedi na neko posebno mesto jer je stala u uglu dvorista (manji objekat koji je samo improvizovan u stalu). Sada se nosim mislju da podignem pod, ubacim kamenja, blokova, i nalijem betonom, a na vrh ciglu. Imam sve to, jos samo da smislim kako cu...da li je to najbolje sto mogu da uradim? Neki tip mi rece da su dvojica poljoprivrednika u kraju uradili samo beton, ne i drveni pod, ali su stavili TOPLI POD? Nadam se da sada shvatate zasto sam napisao TIP. Malo mi je to neobicno. Trazio sam na netu i nigde nisam nasao topli pod u stalama. Izgleda da je ovaj TIP ipak onakav lazov kako se prica. No nebitno...vas savet?

Piksi,krava je ustanju (kada traži bika)da naskoči na te cevi-ja sam tako prošao,samo što sam imao fosne pa sam morao da upropastim fosnu jer ona ne može da se vrati-jednostavno visi preko pregrade.

Piksi junice su ti odlične!Te cijevi što rece kukulele su opasne, kod mog komšije isti sistem tih cijevi i jednom mu bik naskoči na cijev okrenese na leđa a bio svezan oko vrata i za jasle i udavise.Zato veži na kraće da nemože skočit na nju.

Obavezno cigle na kant.Kod mene je beton a ovo leto planiram da u zadnjem delu postavim cigle.Po betonu klize a i cigla je bolja zbog papaka.

Ja sam imao pod od cigle pa sam ga prebetonirao,nemoze lepo da se ocisti,cigle nejednako propadaju pa se prave rupe
Na betonu se klizaju ali nisam primetio da im to smeta,bikovi su vidno mirniji jer nesmeju da skacu

Nazad
Vrh