Sapatnik
Član
Ретка појава кад вентилација увуче хладан ваздух.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Radio bih krov na dvije vode i u vrhu bih ostavio ventilaciju. A bila bi otvorena cijela niza strana po potrebi zimi bih zatvarao odredjene dijelove.
Juce imah posjetu jedne firme prodaju holandske sijalice. Dodju uzmu nacrt i odrede potreban broj sijalica. Sijalice rade non stop i automatski prilagodjavaju jacinu na osnovu dnevne svjetlosti. Garantuju povecanje mlijeka 10-25%. Ako ne postignu odgovarajuce rezultate kupe svoju opremu i ne treba nista placati. Kontam da ne bi se niko zajebavao i postavljao nesto ako planiraju skidati.
Razmisljao sam i o slobodnom. Ali nekako mi je lakse ispratiti svaku zivotinju posebno kad su vezane. A o sijalicama ne razmisljam samo mi se to ucinilo zanimljivo. Cekam da mi drzava prebaci povrat za traktor i plug pa da pocnem objekat na proljece. A poznavajuci stanje u nasoj drzavi ko zna kad ce lova biti.Šteta ti napravit slobodno držanje, što se može i s malim troškom, dok si spreman platit za sijalice, koje povečaju proizvodnju mleka.
Kod mene ti je ostavština od tvog daljnog rođaka, treba samo da mi pokriješ troškove, pa ti pustim taj novac...
Problem je sto ja imam samo 7 na muzi krava. Imam ukupno 19 goveda razlicitih kategorija. I onda je to problem ako stavim da budu slobodne zauzima mi cijelu stalu 7 krava. A kad je na vezu mogu sve zivotinje tu drzati dok se ne postigne odgovarajuci broj muznih grla. A sto se tice tih silavica na mojih 80-90 litara dnevno vjerovatno bi se isplatile za 30 godinaŠto imaš da pratiš, da stoga nametneš nepotrebnog posla na svoja i tuđa leđa?