Unutrašnjost štala

Jedino da sami izdjubravaju, ovako tesan boks kad prvi putvocistis povezaces ih ponovo, druga stvar jako bitna ne znam koliko imas otvora za vazduh ako budes prepravio na slobodno treba ti duplo vise vazduha ili ces cistiti svaki dan, vidi neku supu otvorenu ili napravis na jednu vodu nasloni na objekat ne nora biti sklepano, uradi se od cevi smislices nesto otvoreno sto vise pa tu drzi od 300 kg a u toj postojecoj stali podizi telad njima treba toplo

Da li bi boks za tov bikova u kome bi bilo 5 komada bio dovoljne velicine ako je duzina 5m a sirina 2,5m? Na toj duzoj strani od 5m je valog.

Nesto sam mislio da prepravim u postojecoj stali vezove na slobodnjake. Da ne moram da cistim bas jutro vece. Opet bi se cistilo rucno,ali bar ne svaki dan.
Veruj mi lakse je čistiti svaki dan nego iz takvog boksa...pogotovu kad su veci...
Slobodan tov...samo. izđubravanje ili resetke...
Ulazak kod njih ne preporučujem

Slazem se sa Markom,kod tebe je klasicna stala sa betonskom plocom i pogotovo leti ce biti jako zagusljivo,za duboku stelju treba dobra visina objekta.I sam sam u dilemama oko daljeg nacina drzanja,i jeste problem kad su veci ulaziti sam kod njih i cistiti...jedino ako ima dovoljno prostora da ih pregradjivati kad se cisti.Ne znam da li je kod svih tako ali primetio sam da gaze jedni po drugima kad im je tesno.E sad jedino odraditi da sami izdjubravaju ali opet ostaje problem ako su nejednaka telad uvek ce manji slabije napredovati,sto se opet na vezu nekako moze korigovati.

Ja sam zbog tog guranja sa valova i otimanja hrane slabijima napravio pregrade, tako da on gurne glvu i nece da je izvlaci dok ne pojede. Na prvom objektu koji sam radio te pregrade nisu postojale i jaci stalno gurju slabije. Bokseve sam pravio manje, za 5 komada da bi imao vecu mogucnost klasiranja.

Jedino da sami izdjubravaju, ovako tesan boks kad prvi putvocistis povezaces ih ponovo, druga stvar jako bitna ne znam koliko imas otvora za vazduh ako budes prepravio na slobodno treba ti duplo vise vazduha ili ces cistiti svaki dan, vidi neku supu otvorenu ili napravis na jednu vodu nasloni na objekat ne nora biti sklepano, uradi se od cevi smislices nesto otvoreno sto vise pa tu drzi od 300 kg a u toj postojecoj stali podizi telad njima treba toplo
Koliki pad je potraban za samoizdjubravanje, tj da sami guraju izmet iza sebe ?

Ja sam zbog tog guranja sa valova i otimanja hrane slabijima napravio pregrade, tako da on gurne glvu i nece da je izvlaci dok ne pojede. Na prvom objektu koji sam radio te pregrade nisu postojale i jaci stalno gurju slabije. Bokseve sam pravio manje, za 5 komada da bi imao vecu mogucnost klasiranja.
Ajd kad stignes baci neku sliku.imam i ja pregrade na 80cm al izvlace seno opusteno tuda.

Nisam planirao da ulazim kod njih da bi cistio.

Od ovog stuba na sredini bi prosirio za jos nekih 50 cm,tj do ove staze. Tako sa jedne tako sa druge strane. A ostala bi staza od 1,5m na sredini da to sto izguraju pocistim

A sto se provetravanja tice manje vise ok je. 6 prozora, 2 malih vrata i 2 velikih, vrata su okrenuta ka severnoj strani tako da vetra i promaje uvek ima.

Nazad
Vrh