prnjavor3
Član
koliko ja znam pod na kojim su krave treba da bude niži za 10 do 15 cm u odnosu na dno jasala,zid između krava i jasala 30 do 40 cm mjereći od poda na kom su krave.Hodnik u visini tog zida ili malo niži a širina jasala oko 60 cm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prostor je oko 25m x 25m stim sto se sa jedne strane moze prosiriti za jos malo da bude recimo 30x25m... Tu nikad nista vise nemoze da se gradi jer je zatvoren objektima sa 2 strane sa sa ogradom do ulice sa 3 strane... Meni ostaje samo 4 stranu da zatvorim drvenim daskama... Neznam za koliko krava je to dovoljno bile bi pustene da slobodno setaju tud imale bi samo neku nastresnicu da ne kisnu a u sklopu te nastresnice i jaslju za hranjenje naravno... Mesto je ko stvoreno jer je vec 90% ogradjeno.. Sad ulazim u raspravku sa mojim caletom koji kaze da ako se krava nasloni za onu betonsku ogradu da ce da pukne tabla??? Ja neverujem u to i ne bi sebi stvarao posao da dodatno i oko te betonske ograde stavljam drvene stubove i daske!!!!
Sad neznam dal tu nastresnicu da uradim tako da moze traktor da udje unutar nje ili ne???? Tu ne bi drzao krave koje se muzu svaki dan,vec samo junice i zasusene krave tako da nema potrebe za vezivanjem zbog muze,posle kad se priblizava teljenje ja cu da je prebacim u jednu od stala,a neku zasusenu kravu prebacim ovamo...
Koliko krava bi moglo da se drzi u tom prostoru recimo 25x30m???