Unutrašnjost štala

mi smo nekad stavljali dasku ali neznam vise nista,veterinari pare odnese a krave nikako imam dve da ostanu stevane,matori vicu ozebu na betonu,prostirem im naravno,al i daska se napije vode pa isti vrag. sve u svemu nemam zakljucak nikakvi.

mi smo nekad stavljali dasku ali neznam vise nista,veterinari pare odnese a krave nikako imam dve da ostanu stevane,matori vicu ozebu na betonu,prostirem im naravno,al i daska se napije vode pa isti vrag. sve u svemu nemam zakljucak nikakvi.

Ma ima ko im ne prostire uopste a ispod beton... Ja im prostirem uglavnom vise uvece a preko dana malo samo.. Oko 300 bala slame mi je potrebno godisnje sad.. Naravno sa 3 krave i teocima...

da li bi mi mogli pomoci da li da uradim lezista 165 ili 170, 2 krave su simental a 2 holsajn crni, planiram ubaciti sve simental pa koje bi leziste najbolje bilo ?

Evo i mi smo poceli da se prosirujemo momentalno ima 20
fotografija-0025.jpg
fotografija-0026.jpg
fotografija-0027.jpg
liga bokseva u planu je do jeseni da prosirimo do 50 bokseva i da se uradi nov krov i jos jedan bazen za osoku
fotografija-0024.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
ljudi mozeli pomoc,
na proljece treba da radim stalu ali jos neznam kavu da napravim treba mi za krave oko 20 kom e sad dali da radim vezove ili da budu pustene dali da radim bazene za osoku ili da idem na standardno izdjubravanje

I ja sam u istoj situaciji kao vas dvojica ali nemam mesta za tosto mislim da je najbolje.

Izmuziste pravis posebno,da ti krave dolaze na muzu.Ja sam razmisljao da i ako muzem u kante napravim kanal kako se nebi saginjao a ujedno bi ubrzao posao jer krave same dolaze na muzu.............

duboka stelja je najjeftinija i najbolja po meni,sto se tice muze napravis sa cela cekaliste i jedno prosto i jeftino izmuziste i problem resen.

kako izgleda ta kosa ploca,kad sam reko na duboku stelju mislio sam 3metra hodnik za setanje i 3m betonska ploca koja je podignuta 20cm za razliku od hodnika za setanje pod nagibom 10-15 stepeni.i samo se na taj deo pod nagibom baca slama.

kako izgleda ta kosa ploca,kad sam reko na duboku stelju mislio sam 3metra hodnik za setanje i 3m betonska ploca koja je podignuta 20cm za razliku od hodnika za setanje pod nagibom 10-15 stepeni.i samo se na taj deo pod nagibom baca slama.
To je kosa ploca a duboka stelja je na ravnom se baca slama i bukvalno bude kao po djubrenici da setaju krave,treba da se cisti hranidbeni hodnik ali to mnogi nerade

- - - - - - - - - -

Ratko razumem sta je kosa ploca ali na koju stranu da se bude nageto,na osnovu npr hranidbenog stola..i jel bi zatvarali konstrukciju skroz,zatvorena stala,ili otvorena od hranidbenog stola,zbog zime i svega..http://youtu.be/5mp_0ubMJ5w sta mislite o ovako nesto..

Zatvorena sa mogucnoscu otvaranja,tako nesto kao sa snimka

ja sam u prolece ove godine uradio uspravne vezove i metalne boksove, uradio sam sire a plice jasle i a buducnosti planiram da renoviram ostali deo stale: da uradim hodnik ispred njih 1m-1,2m, da uradim bolje osvetnjenje u stali i podicicu stalu jer mi je dosta niska (oko 2m). Sada imam 6 boksova a kada budem renovirao spojicuje sa malom stalom pored i dobicu jos 2 mesta i od toga verovatno nikad necu vise ni imati stoke. :ppozdrav: samo kod nas malim stocara sve ide polako, ne znas gde bi pre da ulozis ovo malo para sto imas a sve bi bilo dobro da se ima :osmeh:

Pozdrav kolege forumasi,
ima li negde u literaturi duzina lezista za tovne bikove, naime, imam otvoreni tor gde sam do sada tovio u slobodnom sistemu, a sada bih da ga preuredim na vezani sistem i to da po sredini stavim kanal sa resetkama i u zavisnosti od dimenzija, mozda i dva reda, znaci da budu okrenuti zadnjicama, i po sredini da ide kanal...
Koliko biste preporucili duzinu lezista? Racunam da ce ostajati tu do 500-600 kg tm.

Nazad
Vrh