---------- Poruka napisana u 21:25 ---------- Prethodna poruka je at 21:22 ----------
Evo jos koja slika, da se vide pojilice, ali prije svega da se ZAHVALIM SVIMA VAMA koji ste cestitali useljenje, zivi bili.
---------- Poruka napisana u 21:42 ---------- Prethodna poruka je at 21:25 ----------
Dimenzije stale su 18x8 m, hodnik iza krava je 160cm, kanal sirina 55cm, dubina 15cm, leziste 170cm, jasle vislje 15cm od lezista krava, sirina lezista 110cm, grabnerov vez, osvjetljenje: providna tabla na krovu iznad jasala, neonke za nocno svjetlo i providna cerada na drugoj strani stale. krov preko krova za ventilaciju. a izdjubravanje je kroz kanal, na nacin da je ploca hodnika iznad dna kanala, a temelj na donjoj strani je 180cm (slikacu). Ciglu smo utiskali u svjez beton i poslije uradili fuge, a za ciglu smo se odlucili jer covjek u blizini je ima vec 6-7 god. i jako dobro funkcionise... pitajte sta god da Vas zanima.
---------- Poruka napisana u 21:51 ---------- Prethodna poruka je at 21:42 ----------
Za ciglu se nismo opredjelili zato sto je "topla" vec zato sto covjek koji je ima u stali nikad nije imao problema sa papcima, a ono okrugli, pravilni, zato jer ih brusi cigla. I nema klizanja a i sigurno je toplija nego beton, jeftinija od gume.. a zasto nije slobodan vez, smatrao sam da nisam spreman za takvu vrstu investcije, jer to povlaci izmuziste, drugi nacin izdjubravanja...
---------- Poruka napisana u 21:57 ---------- Prethodna poruka je at 21:51 ----------
kolega, cigle smo utiskali u frisak beton i tako ih dotjerivali, nije bilo lako jer cigla suva pa brzo susi i povlaci beton pa nema popravke, mora se odmah staviti kako treba. A ovaj kolega sto ima ciglu prije mene, je poredao ciglu na osusenu plocu i zalio betonom, islo lakse.
---------- Poruka napisana u 22:02 ---------- Prethodna poruka je at 21:57 ----------
pojilice su crne boje pa ih je tesko uociti sa slike, postavio sam dr. sliku na kojoj se vidi jasno, a inace i vodu sam radio na nacin da je od rezervara sa vodom, isla cijev od cola pa u hranidbenom hodniku svedena na 3/4, a do pojilice 1/2 cola. i mogu sve krave da piju dovoljno vode.
---------- Poruka napisana u 22:09 ---------- Prethodna poruka je at 22:02 ----------
A bilo je tesko odluciti kako raditi, na koji nacin, jer i otac i ja volimo da se posavjetujemo sa ljudima, sta je bolje a sta ne, i onda svako ima svoju teoriju, neko je posten da kaze gdje je pogrijesio a neko te ubjedjuje u nesto sto veze sa vezom nema, a inace stala je kombinacija te stale kod mog komsije i stale kod covjeka u Kutini (Hr).