Unutrašnjost štala

Nisam planirao da taj prostor ceo bude pod krovom... Vec da to bude ispust,a objekat bi uradio manji da imaju krave gde d a se sklone... A sto se tice bokseva daleko sam ja jos uvek od toga,idalje imam jako malo krava ali polako boze moj... Za pocetak krecem to da ogradjujem i tu cu da drzim junice,a uradicu tako da ipak moze traktorem da se cisti... :ppozdrav:

Krajnje je vreme da okrecimo stale,ocetkamo goveda i pripremimo se za docek delegacije, jer izbori su na pomolu:haha:.

Javite kada budu dolazili da preskocimo izbacivanje stajnjaka iz stala, na nekoliko dana, da bi smo im kada budu usli unutra makar malim delom preneli tu radost sa kojom se svaki dan susrecemo. Pa kasnije ko zna mozda dobijemo od istih i bezpovratna sredstva za nabavku opreme za automatsko izdjubravanje stala. Nikad se ne zna. :haha:

Imam betonske jasle na prodaju,zna te li neku orijentalnu cenu po duznom metru,ili bilokakvu?HVALA VAM UNAPRED!

---------- Poruka napisana u 21:25 ---------- Prethodna poruka je at 21:22 ----------

Evo jos koja slika, da se vide pojilice, ali prije svega da se ZAHVALIM SVIMA VAMA koji ste cestitali useljenje, zivi bili.

---------- Poruka napisana u 21:42 ---------- Prethodna poruka je at 21:25 ----------

Dimenzije stale su 18x8 m, hodnik iza krava je 160cm, kanal sirina 55cm, dubina 15cm, leziste 170cm, jasle vislje 15cm od lezista krava, sirina lezista 110cm, grabnerov vez, osvjetljenje: providna tabla na krovu iznad jasala, neonke za nocno svjetlo i providna cerada na drugoj strani stale. krov preko krova za ventilaciju. a izdjubravanje je kroz kanal, na nacin da je ploca hodnika iznad dna kanala, a temelj na donjoj strani je 180cm (slikacu). Ciglu smo utiskali u svjez beton i poslije uradili fuge, a za ciglu smo se odlucili jer covjek u blizini je ima vec 6-7 god. i jako dobro funkcionise... pitajte sta god da Vas zanima.

---------- Poruka napisana u 21:51 ---------- Prethodna poruka je at 21:42 ----------

Za ciglu se nismo opredjelili zato sto je "topla" vec zato sto covjek koji je ima u stali nikad nije imao problema sa papcima, a ono okrugli, pravilni, zato jer ih brusi cigla. I nema klizanja a i sigurno je toplija nego beton, jeftinija od gume.. a zasto nije slobodan vez, smatrao sam da nisam spreman za takvu vrstu investcije, jer to povlaci izmuziste, drugi nacin izdjubravanja...

---------- Poruka napisana u 21:57 ---------- Prethodna poruka je at 21:51 ----------

kolega, cigle smo utiskali u frisak beton i tako ih dotjerivali, nije bilo lako jer cigla suva pa brzo susi i povlaci beton pa nema popravke, mora se odmah staviti kako treba. A ovaj kolega sto ima ciglu prije mene, je poredao ciglu na osusenu plocu i zalio betonom, islo lakse.

---------- Poruka napisana u 22:02 ---------- Prethodna poruka je at 21:57 ----------

pojilice su crne boje pa ih je tesko uociti sa slike, postavio sam dr. sliku na kojoj se vidi jasno, a inace i vodu sam radio na nacin da je od rezervara sa vodom, isla cijev od cola pa u hranidbenom hodniku svedena na 3/4, a do pojilice 1/2 cola. i mogu sve krave da piju dovoljno vode.

---------- Poruka napisana u 22:09 ---------- Prethodna poruka je at 22:02 ----------

A bilo je tesko odluciti kako raditi, na koji nacin, jer i otac i ja volimo da se posavjetujemo sa ljudima, sta je bolje a sta ne, i onda svako ima svoju teoriju, neko je posten da kaze gdje je pogrijesio a neko te ubjedjuje u nesto sto veze sa vezom nema, a inace stala je kombinacija te stale kod mog komsije i stale kod covjeka u Kutini (Hr).
da nisi slucajno zastitio autorska prava:ideja:

Iskreno izbegao bih tu varijantu kod krava, zbog steonih životinja, klizavosti poda i još koječega. Najbolja varijanta za krave je ravan pod i čišćenje skeperom ili na dva dana pomoću traktora. Mada i duboka prostirka ima dobrih strana.

Za petnestak dana useljenje..............

10qgx79.jpg

wjhw6c.jpg

Cev direktno u beton... Vremenom istrune, pojede je mokraca. Ja praktikujem cev u cev, pa vremenom moze da se zamene.

Ovo su ti cevi sigurno 6/4 ili se varam. Ali me živo interesuje kako si sve ovo zamislio. Pokušavam da smislim ali mi nešto mnogo loše ide. De nam molim te objasni šta si hteo da uradiš , šta si planirao ili da sačekamo finalno rešenje, tj sliku.

Kad planiraš useljenje. Baš me interesuje kako će sve to funkcionisati. Iskrene čestitke na trudu.

Sve je kopirano sa farme koja ima na tom sistemu 260 grla i sve je jako funkcionalno,mene malo zezaju ti stubovi ali nisam hteo da pravim drugi krov kad vec ovaj stoji dzabe.Useljenje ce biti za petnestak dana jer moram da zavrsim jamu za osoku,bazen za vodu i da podzidam one rupe ispod kosa koje se vide na slikama..........

Super. Više volim kad vidim novu štalu nego novu kuću. Obaveštavaj nas slikama, vrlo zanimljiv sistem.

Ratko,svaka cast za stalu,znam kako funkcionise sistem ovih pojilica,samo ne vidim gde je kod tebe cev koja spaja pojilice?i jel tacno da bas nikako ne mogu da zamrznu?

Cev je obično istog preseka kao i nadzemne vertikale i ukopava se pod zemlju.i do pola metra. Tako da zbog velike količine vode ona i ne može da smrzne.

Nazad
Vrh