Unutrašnjost štala

Kakvu god gumu da stavite, obavezno stavljajte dosta slame jer sama guma nikako nije dovoljna za kravu.

de prijatelju ne lupaj gluposti slama ne smije ni slučajno zbog začepljavanja kanala za izđubravanje.koristim gume 4 godine i nikad nije bilo problema a štala je otvotena čitava prednja strana do -10 i krave bez obzira na hladnoću rado leže .a najviše mi se sviđa što mokraća i voda odmah odu i krave nikad nisu na mokrom i sa korištenjem guma uveliko su se smanjile upale

Sto se mene tice guma je prava stvar samo treba naci dobru.Ako je neko nasao gumu iz rudnika to je pa nesto posebno,ima da traje godinama,samo da nije nazubljena,vec glatka.U literaturi stoji da ako se dobro napravi ili treba minimalno slame ili ne treba uopste.

jedino što smije ići to su kojekakvi praškovi i sitna piljevina slama i sijena nikako

- - - - - - - - - -

a guma bi trebalo da bude hrapava a ne glatka

- - - - - - - - - -

w7zx5h.jpg
evo slika koliko može da se vidi da je hrapava

Ma mislio sam da nije onako naborana poprecno,posto je iz rudnika-vuce ugalj,rudu sta li je vec.Tada bi zadrzavala mokracu.A ovo je ok.Nisam se izrazio dobro.

Konačno sam uspeo klimu unutar štale, gde su mi telići, da dovedem "u red", tj da bude dobro odvođenje pare, amonijaka i ostalih gasova.
Izbacio sam ventilator koji je bio u zidu, te na njegovo mesto stavio samo mrežu a na sred štale sam stavio odvodnu cev koja, kroz tavan, izlazi iznad krova štale. Ugradio sam tu ventilator za izvlačenje vazduha.
Sada se u štali ni malo ne osećaju isparenja, vazduh struji unutra, ali iznad telića a ventilator u odvodnoj cevi na tavanu skoro da i nije potreban - za sada. Videćemo kako će biti kada dođu topliji dani.

To ti je stari ventilator vazduh terao u štalu?
Dosta bi bilo da ga samo okreneš, da vuče vazduh van.

de prijatelju ne lupaj gluposti slama ne smije ni slučajno zbog začepljavanja kanala za izđubravanje.koristim gume 4 godine i nikad nije bilo problema a štala je otvotena čitava prednja strana do -10 i krave bez obzira na hladnoću rado leže .a najviše mi se sviđa što mokraća i voda odmah odu i krave nikad nisu na mokrom i sa korištenjem guma uveliko su se smanjile upale

Pod jedan ne pričam gluposti: ti si kupovao gume koje su baš za krave, a ovde je priča o bog zna kakvim gumama, nagledao sam se farmi sa tim gumama i prostirkom od piljevine, gde krave ne da imaju otečene zglobove nego katastrofa, zato i pričam ovo što pričam, krava kad hoće da legne poslednji deo toga je praktično slobodan pad, probaj to isto da uradiš pa ako te kolena bole onda sigurno i ona ima problema....

kolega napisao si "kakvu kod gumu da stavite" aš to se tiče otečenih nogu ima ih svakako manje nego u staroj štali u kojoj je bila slama. jedino što sam primjetio da brže rastu papci ali sam takođe primjeti za raziku od stare štale da uopšte nema bolesti papaka

- - - - - - - - - -

i slama svejedno ni slučajno zbog kanala za izđubravanje

da kako nego opušteno,samo ne volim da zbog pgrešnih savjeta neko ima probleme,a kad moraš u septičku i kanal za izđubravanje sa lopatom to ja smatram velikim problemom

jesi li mislio od rešetki? ništa ne stavljam ali nemam ni potrebe kod mene sve ide u septičku i mokraća i balega i sama balega stvori gore svojevrstan čep i ako ne diraš ne smrdi .smrdi jedino kad izvlačim cisternom

kod mene nije jama u štali već ispred nje samo kanal ide iza krava

- - - - - - - - - -

slikaću ti rešetku kad stignem

Jeste samo beton je ispod pa stavljamo slamu.... Nikad nisam razmisljao sta ispod moze da se stavi sem neke gume koja neznam koliko bi pomogla i kako??? :sta:

Nazad
Vrh