Unutrašnjost štala

Nikako pesak, potraži piše negde zašto zaboravio sam, ako imaš para da staviš one gumene podloge?

Mislim da je kod peska problem sto ga neke krave jedu. Inace po meni je piljevina mnogo bolja prostirka od slame, samo sto je nemam.

:off_topic:
Ima kod nas privatna pilana,ljudi prodaju piljevinu,kada im se nagomila a ne uspeju da je prodaju,vuku je na 1.5km od sela na smetliste i bace je.
Kada ljudi traze,da im vlasnik pokloni,a ne da baci na deponiju,on nece nego je iz inata odvuce tamo i izbaci.

kod nas, piljevinu otkupljuje neki covek sto pravi brikete. Tako da na poklon niko ne daje. Izvinjavam se za OFF necu vise.

@ zmaj 151 tako nesto slicno sam cuo i ja. Primetio sam da piljevina mnogo bolje upija nego slama. Sad sta je najbolje, a sta najlosije ne mogu da kazem, nisam kompetentan. Nadam se da ce ti odgovor dati neko strucniji.

pozdrav ljudi čisto da se nadovezm na dva prethodna posta piljevina daje kiselost zemljištu kad smo menjali konjsko đubre za slamu ljudi iz plantaze voća nisu uzeli ni kilo spiljevinu pomešano s balegu ovo čisto kazem zbog njive

Postoji tema o prostirci, ali kad smo vec poceli stavite sami u jednom uglu pesak u drugom slamu i u trecem piljevinu pustite kravu i ona ce vam sama pokazati sta joj n ajvise odgovara za leci a to je suva zuta slama.

Jel neko video ovakav sistem u stalama za slobodno drzanje i kako su se pokazali,deluje mi interesantno za moje uslove..........

291jh3s.jpg

Ma nema veze sto su na slici vezane,mogu da budu vezane jer se muzu na licu mesta pa onda pustaju.Po prospektuje za slobodan nacin drzanja a kako su se pokazali u praksi to me zanima.

Nazad
Vrh