Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sada nikako insekticid, puno je pcela a i od stetnih insekata ima neka vajda.Jel ubacujete insekticid ?
Ja sam moju juče obišao fino ide za sada.
E da ti ja kažem to na slavinu i želje zaboravi.Što se tiče tipa zemlje to je istina ali nivo pozemnih voda se ne može popraviti ako nema atmosverskih padavina a kao pokazatelj nivoa podzemnih voda (bar ono što mi vidimo laici) su bunari u domaćinstvima i kanali za odvodnjavanje, kad je kanal u ataru delimično pun onda znam da ima rezerve i da usev može izdržati bar duplo više nego kad je suv (a suvi su zadnjih 6-7 godina i zimi i leti) i onda ovakav scenario nemože bitno uticati na razviće biljaka.Tu smatram pod prioritet ozime kulture koje sad najviše trpe pošto u zadnjih 10-ak godina bar 7 je sušnijih proleća što za jare kulture i nije loše zbog ukorenjavanja ali ko garantuje da će biti kiše u maju i junu koji su presudni za ozime pa i jare kulture a zašto smatram da su maj i jun najbitniji za jare kulture pa zato što se tad usev najviše razvija i raste a svi znamo da kukuruz od 1m visine i onaj od 2m nemogu dati isti rod a to smo videli prošle godine e posle jul i avgust ako nešto ubode dobro je a i temperature su bitne i još jedna bitna stavka, jutarnje rose kojih nažalost više nema, bar kod nas.2012 godine su nas zimske rezerve spasile katastrofe dok 2017g bez rezervi pušiona teška a to da od maja do avgusta pada kad treba to će bude malo prc, zimska vlaga je bitna i za razlaganje žetvenih ostataka i rada mikroorganizama a ne da izoravamo polurazložene ostatke i tako dalje.Imalo bi ovde da se polemiše poduže ali no.Evo ja kazem. I sad bi se samo smeskali da je ovog meseca palo 80ak litara koliko je normalno da padne. Kad bi jos i u junu i julu palo toliko zimske padavine bi se svima iznivelisale.
Te zimske padavine su tako relativna stvar da je to cudo. 100 l kise na nekoj tezoj zemlji i 100 l tamo gore kod Subotice gde je pesak nisu iste.
Ja uvek navijam da mi kisa pada od maja do avgusta, a vi kako hocete. Nemam nista protiv misljenja da su zimske padavine korisne, al da su bitnije od ova tri meseca nisu.
Zimi 1 l kise 100 kg blata, a leti 100 l kise 1 kg blata. Mislite o tome.