Uljana repica 2021/22

Prihrana od subote, setva 03.10

https://postimg.cc/yD8JRjh3]
20220219-144624.jpg
[/URL]
20220224-132917.jpg
[/URL][/url]

Posto je kasnija setva bila, na nekim parcela ima korova, sta preporucujete za sirokolisne i kada raditi?
Posto do sada nisam nikad radio od sirokolisnih u prolece

Dok temperature ne odu gore-ništa. Prošle godine sam koristio neki tebukonazol u proleće (bounty).

Na jednoj njivi imam samonikle pšenice u repici. Čime je nju najjednostavnije suzbiti i kada? Znam za sve preparate za uskolisne korove(sirak) da će je odraditi nego da li je neko koristio nešto od toga u proleće?

Na jednoj njivi imam samonikle pšenice u repici. Čime je nju najjednostavnije suzbiti i kada? Znam za sve preparate za uskolisne korove(sirak) da će je odraditi nego da li je neko koristio nešto od toga u proleće?
To se i kod mene desilo ,jesenas nije bilo za prskanje ,bila je cista ,sada se pojavila ponegde psenica ,znaci ako ima cvetne pupoljke da ne prskamo protiv psenice?realno njoj ta psenica nemoze nista ali ruzno je kad nije cisto:udri:

Nece njoj smetati, ali ce retko ko primiti tu repicu sa primesama psenice. Bilo je slucajeva kod nas.

Vaše repice se ekstra, evo malo i loše da se vidi...
Prosto me je bio strah da obiđem onu repicu iz kasne setve ali sam na vaš zahtev i to uradio. Daleko je to od dobrog ali mislim da jedan deo mogu ostaviti iako je mala i retka i rešio sam da joj bacim prvu prihranu i ostavim do aprila pa ću videti... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Na Kuruze se ne seje repica,zbog kasne setve i ostataka hemije.
Mala je repica ali je za ostavljanje,trebalo je ranije baciti Ureju,,ovu je jesenas malo njakala neka buba sarba,da li je prskana uopste?
Uglavnom ostavi i pazi sada kada otopli na insekte.

Nije ništa prskano, nije ličilo ni na šta a ovi iz Pionira dolazili bez mene i kad su videli ovo parče gde nema ništa na koje su prvo naišli, računali zbogom repice. Ja zato nisam ni išao, međutim kad sam prolazio pre 2 nedelje nije mi to izgledalo baš da nema ništa, dok su ponovo došli, bacio sam veštak pre 8 dana i to je sve za sad.

Buvac je zajeban,za noc je razvali ali je olaksavajuce sto na njega deluje sve od insekticida pa samo teba prskati.
Bice to ok,ne neki besan prinos ali je bolje nego presevati.

Jel neko prskao repicu insekticidom ovih dana ja planiram sutra samo neznam dal da ubacim I carambu bojim se hladnih noci I mrazeva da joj neumanji efekat

Nazad
Vrh