Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro kako god,ja jurim sklop kao osnovni pocetak,posle ce mu sredim detalji...

Za sada na zeleno ide 340e/t...

Ma u ovakoj godini mozemo da imamo kakav hoces sklop na repici smo pukli.
Prvo mrazevi dugotrajni onda kino i mrazno u vreme punog cvetanja i sada kada cvetaju bocne grane opet 5 dana kisno. Daj Boze da ima i 2,5t po hektaru.

Ja ipak vise volim gruber, ali pravi a ne igracke, od pluga. Ne znam na kolikom vi prinosu ste zadovoljni, ali ja ako ima visegodisnji prosek od 2300 kg/kj bicu sasvim zadovoljan.
X puta se pokazalo i dokazalo da plug nema nikakve prednosti spram pravog grubera. Jedino sto iza pluga na prolece ostane de po koji zetveni ostatak, a iza grubera 20-30 % od ukupne kolicine pa trazi malo "mocniju" sejalicu od klasicne nodetke ako je u pitanju kukuruziste.

Da i moćniji džep koji nažalost 90% ljudi nema, nije sve u moćnoj mehanizaciji, u rukama Vuka Mandušića svaka je puška ubojita, ali no.

b8b4bc6b148e60cce94a4a040f6f844b.jpg

ae1249c19c241c5364bcc73562d30fcd.jpg

28aff702f647a0b15e2378d8a4ee9452.jpg

Nalivamo :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

kada je skidanje repice u Austriji pa ces videti da je to isto kad i kod nas jer njihov najbolji rejon za poljoprivredu je deo panonskog basena koji se razlikuje u vremenu samo po tome sto nekada oni imaju vise padavina od nas.
A sto se tice grubera i pluga to je vec ispricana prica,jer nekada kada smo orali i sejali najaci gazda je imao 20ak he, a sada po nekoliko stotina i hiljada a tko i mehanizacija prati.
Postavicu ti sliku

- - - - - - - - - -

Ne ljutim se zasto bi samo komentarisemo ali za prinos nije bitno da ima sklop kao lucerka vec mnogo drugih faktora.

Pa ne moze prazna njiva da di da rod dobarako nema dobrog sklopa nema ni dobrog prinosa.

I tvoja ce biti jos bolja,sto je bilo sa nase strane sve smo uradili dobro,sad ostaje sve na majci prirode

Mi smo skoro spremni :ppozdrav:

Jel moze neko da napise na koliko obrtaja treba da se nasteluje vetar, bubanj?? Na koliko mm da bude uzlaz/izlaz korpe?? I jos nesto na sta treba da se obrati paznja?? Hvala.

Dobro je sto imas produzeni sto i bocne kose to jako puno znaci kod nje,ja sam vrsio jedne godine sa ovakvim stolom i bocnim kosama i prosle godine mi vrsio covek sa medionima koji nije imao produzeni sto i bocne kose,verujete mi da tu ima doosta prosipanja,prosipa ti barem toliko koliko platis kombajniranje po lancu ili ha.

I sa bocne kose hoce dole da padne,ona kad presece mahunu i jedan deo padne u heder,a drugi dole. Mora dosta sporo da se ide. Produzeni sto je dosta bitan. Vozio sam se prosle godine kod MK,U JD i NewHolanda,nisu presli 2km/h.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh