zarkovmali
Član
Danas je malo obisao cvetanje skoro da je gotovo .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Iskreno ne razumem se puno u repicku 'ce vidimo na kantaru
Brentano ili BagiraPrva slika Bajerova uljana repica zaboravio sam kako se zove, setva u roku. Druga slika setva pocetkom oktobra sada je u punom cvetu.
Jel uporedjivao nekad neko repice od raznih semenskih kuca i ima nekog iskustva da kaze taj i taj hibrid se pokazao najbolje.
Ja u ove tri godine koliko radim repicu sejem samo pionirove hibride i to uglavnom maximus, polupatuljaste. Ove godine imam i visoki pt231 i za sad deluje fenomenalno.
Mozda bih probao i neku drugu semensku kucu, ali ne znam koju jer ovde kod nas se prodaje samo pionir i syngenta. Otkupljivac uljane repice kod nas ikljucivo trazi pionir jer kaze da ubedljivo ima najvise ulja i da je najkvalitetnija roba.
Prinosi u protekle dve godine su bili dosta dobri, ali cujem da su neki imali i preko 2700 kg/kj sto ja nisam mogao da ostvarim. Do duse nisam bio jako daleko, ali ipak ispod toga 400-500 kg sto nije malo.