Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi sta raditi da li ugovoriti prodaju po ceni o 42din za kg?

Jel zna neko kakva je situacija u okolini jel ima smrznute?? Plasi me da ne bude da je nema i posle bude i malo veca cena, tipa da se sad otkupljivaci obezbede po nizoj ceni i onda da zarade, a takodje da ne bude i obrnuto :D

E repičari,a toliko ste kukali pre mesec dana,meni se stislo grlo od tuge za vašom repicom,kad ono pr.Ko će sad meni da plati duševnu bol patnju i saosećanje sa vama,šta sam sve preživeo zbog vaše sudbine,samo nebo zna?

ZUza92 prihvati cenu ako hoces da dobro prodjes :d Koja firma nudi tu cenu?Jel prosle godine skoro sve povrsine prosle su kroz viktoriju sigurno oko 80-90% a ovo ostalo otislo u izvoz

Nisam se raspitao za firmu, samo su me zvali iz zadruge i pitali ako hocu da idem da potpisem ugovorenu prodaju po toj ceni, nesto spominjali cak i da je moguce da oni posalju prevoz, tipa sleper sa kadom i samo puni :D

Od toga nema nista ::novac::
U kom smislu? Prosle godine bilo je aktivno 2 dana da se ugovori cena suncokreta po 38 niko nije hteo i na kraju se zeznuli. Zato se i plasim da ne bude ista situacija sa repicom.

Bio sam i do zadruge u Alibunaru i kazu da oni nisu krenuli sa ugovorenom prodajom ali da su culi da se u Backoj uveliko to radi.

Bilo je i kod nas do decembra 2016 terminska prodaja,cena se ugovarala 330 e/t sa pdv. Ali su stopirali zbog silnih mrazeva,posto su mislili da nista nece biti od repice,pa ljudi nece imati cimd da razduze.

Kakve su temperature,verovatno od nedelje.
Danas obilazio repice,krenula je trava, pretezno misovkinja. Da li prskati pulsarom?

I ja sam razmislio da sutra krenem,pa tamo od nedelje prskanje ako vreme dozvoli.Posle kad ide ona gore necu vise stici i da je prehranjujem i da je prskam.

Repice izgledaju fenomenalno, pun sklop, lepa boja i bez znacajnije stete od miseva. Sa drugom prehraom cemo sacekati jos malo jer je urea tek sad pocela da radi, a prskanje insekticidom (despot) i zastitom od bolesti (amisatar) cemo gledati da obavimo pocetkom sledece nedelje kad najavljuju malo vise temperature.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh