Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema to veze,ovde je nema pojedena,i da je losije zemljiste bilo bi je svuda samo bi bila razlicitog uzrasta.

Nema to veze,ovde je nema pojedena,i da je losije zemljiste bilo bi je svuda samo bi bila razlicitog uzrasta.
Ne znam, prva mi godina, a da fali fali, ali eto ostavili smo je, valjda ce biti dobro...vidite na slici sa leve strane se vidi traktor, 3 parcela od nje je isto isti dan sejana i sasvim druga prica. Ako je nesto pojelo zasto nije otislo tamo na sitniju parcelu :osmeh:

A kako vam izgleda repica? (moze neka slika) i da li krecete sa prskanjem? Kako znati kad treba krenuti sa prskanjem?

Slike su od juce, uradili smo prihranu amosulfan-om 200kg po jutru.

U ponedeljak stize insekticid i cim se popnu temperature krecemo sa prskanjem. Sad je hladno i pipa se vratila u zemlju,cekamo da ugreje,mora minimum da bude 10c tokom prskanja.

I ja sam to procitao,ali kazu zastitari da je to za voce,da za repicu ide 1l na ha. Mada to jos treba proveriti,ne verujem ja ni njima puno.

Pitanje za strucnjake.....sad mi je druga godina pa se ucim jos....sta sad pipa moze repici da uradi u ovom uzrastu da se mora prskati,kod mene je oko 15cm i zatvorila redove

Busi stablo i polaze larve koje kad porastu buse hodnike kroz stablo,biljka zakrzlja i pocinje da puca,tjs tu nema nic...
Ceutorhynchus-napi-napad-larvi.jpg

- - - - - - - - - -

Pionir CL200,2,5kg/h,setva 03.09.2016.predusev jecam,orano,tanjirano 2x,sejalica,kembridz,prskana jesenas 1lit/h Ronin(Kletox)+100mil/h Fastac,vestak 100kg/kj 6-12-24,prihrana AN 150kg/kj...
25thjyu.jpg

Cek cek......orano pa tanjirano 2x,zasto tanjiraca preko oranja......:osmeh:,jel to ono oranje sto je trebalo da izmrzne na onoj letnjoj temperaturi

Tako je,ti zahvati su uradjeni...Jbg morala tanjiraca,posto nisam imao tesku drljacu,sada ce to biti malo drugacije,oranje pa odma drljaca,pa kisa(nadam se) pa jos jednom drljaca.

Kod mene ne,jako je dobro podnela minus,cak i one male su krenule kao blesave,jedino sto je dosta lisca otpalo smrdi u njivi kao kupus...

Tamo gore prema Subotici taj kraj mislim,jer su se jako zalili tamo ljudi i za psenicu jer nije bilo snega jako malo.

Zalili se ljudi svugde kako je sve smrzlo a sad kad pogledas ne moze zelenije biti :D Nema ni na severu smrznute

Послато са FRD-L09 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh