Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam mozda su zakasnili ovi sa tretiranjem pa se vidu ove larve ali kod karambe nista se ne vidi izgleda da je ona odradila posao kod njih

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je Fungicid(kao i Carama) i on nece nikako delovati na njih,treba neki dobar Insekticid,npr ja sam ih prosle godine resavao sa Fastacom 150mil/h,i to ce valjati tretirati sad cim se ulepsa,onako kako je clan Dragan i rekao.

Ja sam prosle godine kao insekticid koristio Vantex nije ni za K

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fastak i Nurel nisu uopste merljivi. Fastak je spram Nurela kisela voda. Nurel ide kad drugog resenja nema.

Uljana repica
- količina primene: 1,5-2 l/ha (15-20 ml na 100 m2) ili 0,75-1l/ha (7,5-10 ml na 100 m2)
- vreme primene: Tretirati na osnovu praga štetnosti sovica
Spektar delovanja:
Namenjen je suzbijanju: zelene jabučne vaši (Aphis pomi ), crne kruškine vaši (Anuraphis farfarae ), pepeljaste vaši (Dysaphis plantaginea ), jabučnog crva (Cydia pomonella ), krompirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata ), repine pipe (Bothynoderes punctiventris ), lisne sovice (Mamestra brassicae ), repičinog sjajnika (Meligethes aeneus ).

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve):
21 – krompir; 28 - voće, šećerna repa; 42 dana - ostali ratarski usevi; 56 dana – uljana repica.

Ako ide puna doza,onda izadje 1400 din po kj

- - - - - - - - - -

Danas su u klopkama nasli puno pipe i savetuju da se od nedelje krene sa prskanjem. Preporuka je aktivna materija hlor-pirifos

Pyrinex super,Konzul,Nurell D. To je preporuka Vrsackog agrozavoda. Oni su danas isli na Mk parcele (300ha)

Jutros je otac bio u agrozavod i rekao im je za repicu i ovi svi ukljucili Alarm,zvali su ga danas par njih bio i direktor kod njega jer su mu rekli ovi iz agrozavoda da je bio jutros kod njih.
Za sada nista nije opasno,da bi se nastavile one temperature od 20stepeni onda bi bilo kriticno,cuo sam se sa covekom koji drzi sigurno 70-80% povrsine u srbiji pod repicom i kaze da nije opasno za sada,ali cim se otopli krenuti sa zastitom naravno sve zavisi o stanju dali ima stetocina ili ne

U suštini jedna mala kartonska kutijica u koju kad lete nakupe se bube i zalepe na zidove kućice i onda se vidi kojih ima vrsta i koliko!Podseća malo na one kućice za ptice ali malo manje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh