Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je, ja danas obisao Pionirov ogled koji je izgledao kao mrtvo more pre dve nedelje,ali danas se zelene redovi. Dobio je 200kg Kana kao infuziju.

u_repica_1.jpg

uljana_repica.jpg

Čim se prolepša vreme i kada se bude moglo ući u parcele za oko 7 dana(grubo) potrebno je uraditi tretman protiv bolesti i rilaša . Jako puno lišća je otpalo i stvoren je idealan prostor za razvoj truleži. Preporuka je da se za fungicid koristi Folicur i insekticid sa kontaktnim, a poželjno je i isparljivim delovanjem .
p.s. Srdjan žurž ,feromonske klopke nisu baš efikasne u lovu ovih štetočina. (koristi se loš tip klopke) dešava se da ulaze i izlaze iz iste, samim tim procena brojnosti nije pouzdana

Ništa nije onako kako izgleda.

Juce smo prebrojavali i u klopci za jedan dan ima 2 kom repicinog "Rilasa" ali na biljkama smo na svakoj trecoj,cetvrtoj pronasli po jedan. Malo otezavale kisne kapi koje brzo speru gamad cim malo dirnes listove. Preporuka je, sto kaze clan Dragan cim otopli ali ja cu odraditi za vikend samo od "rilasa" sa nekim piretroidom a kasnije protiv bolest. Nemam velike povrsine pa cu moci da postignem.
Da da ne zaboravim ima jos dve vrste gamadi koje su zavrsile u klopkama, valjda neke nastrane, ili ih samo zuta boja privlaci.

Imas i jeftinije varijante,posto je to Tebukonazol 250gr i on je registrovan samo kao regulator rasta,za bolesti je Caramba i Pictor,ja cu ici sa Pictorom 1lit/3h...
Kod mene je krenula u stablo,kada se dobro otklone listovi moze se videti buduci cvet.

Imas i jeftinije varijante,posto je to Tebukonazol 250gr i on je registrovan samo kao regulator rasta,za bolesti je Caramba i Pictor,ja cu ici sa Pictorom 1lit/3h...
Kod mene je krenula u stablo,kada se dobro otklone listovi moze se videti buduci cvet.

Prvi put sam posejao repicu,pa mi bas nije najjasnije. Jel ces raditi samo sa tim Pictorom ili kako?

Basf ima jedan preparat koji ubija i Pictora i obicnu Karambu ali nije registrovan ovde kod nas samo u Rumuniji licno sam se uverio prosle godine kako je dobar ali i zato cena mu je dobra 60e/l

Taj novi preparat nece skoro, oni u rumuniji ga imaju vise od 2 godine mozda i 3 a ovi nasi nikako da ga izbace licno iz basf uzeli su knjigu od mene da fotokopiraju i da prevedu sa rum na srpsk

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pisti to iz knjige sta imas, ovo licno ja sam slikao kod njih bio je ogled sa Pictor, Karambom i ovim trecim preparatom koji jos nije stigao kod nas i mogu da kazem da Pictor je bio skoro i najlosiji od ova 3 preparata.

Pa da se uveris, a ne ovo sto slikas iz prospekte ;) svako hvali svog konja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh