Ulja i maziva!

Red bi bio odužiti se gospodinu stalker na neki način, a meni nista ne pada na pamet jer nema kome nije pomogao a da je nešto pitao. Svaka vam čast gospodine stalker, da je više takvih na ovom forumu...

Hvala.
Drago mi je kad sam koristan.
Iskreno, poljoinfo je najzahtevniji forum (od par njih plus blog) na kome sam aktivan.
Zato, ako nešto ne znam, ja to naglasim (a Vi se nemojte ljutiti, kao i kad ne budem najprezicniji, no nikad da bih ugrozio neki sklop, uvek naglasim kad nisam siguran), ima i takvih pitanja (ovde najviše, ali je to ipak svega par godišnje). Ni gugl ne zna sve, a kamoli živ čovek.
Kanta ulja za ferguson ... nije loša ideja, no bože zdravlja da se i vidimo na nekom vašaru pa da padne kabeza ili klaker (iz leda).

Galax super long SAE 20w- 50 uzeo sam ga za imt 539... Sta mislite o Galaxu??? Ima li neko iskustva??

Dali tko ima iskustva s ovim uljem;
Dali je bolje INA Super Turbo 15w40,ili ovo Petrol..U pitanju je kombajnski motor Mercedes Om 366..

BL106498.jpg

Koristio sam Texaco-ovo ulje Havoline 5W-40 za auto i pokazalo se kao odlično. Koliko sam ja informisan, Texaco je jedan od većih proizvođača ulja...

Gospodine stalker, da li može da nastane problem sa motorom zato što mi je majstor u benzinca 1.6 sipao Total quartz 7000 10w-40 Diesel? Vidim da na običnom TQ7000 10w-40 piše da je i za benzinske i za dizel motore...

Sta znaci to 15w ispred 40? :sta: U prodavnici mi rekli da je 15w-40 dugotrajno univerzalno, tipa i za zimu i za leto, posto 30ka ide za zimu a 40ka gusca za leto...Inace u kola sam sipao prvi put ove god 40ku, benzinac, kao gusce je ulje posto ide na plin pa trosi malo vise, tako im preporucili u prodavnici, kazu taxisti masovno sipaju to gusce ulje u kola na plin

Ja u lagunu sipam Elf 5w40 i 80% vozim na plin i ne treba da se dosipa na pređenih 10-12.000km. Ako ti je motor lošiji ili je stariji tip onda probaš sa 10w40 i ako i to troši onda 15w40.

SAE 15W-40
ACEA E7/E5
API CI-4/CH-4

Gospodine Stalker jel valja ovo cemu za MTZ masinu sa 4000rc ?
:osmeh:

Sasvim o.k. ("puna kapa").

- - - - - - - - - -

Imam dobra iskustva sa Galax-om, doduse Super Long 15W/40, slobodno uzmi.

Galax su dobra ulja i sad (slobodno).

- - - - - - - - - -

I INA i Petrol su odlična ulja. Petrol ne zato što je to nego zato što je prepakovan Texaco (Chevron/Texaco/Caltex).
Približno su iste kategorije (ACEA i odobrenja), uz malo viši API standard Texaco-a (tj. Petrol-a).
Chevron je no. 5 (bio je no. do skoro, sad je to Total, ali je razlika (i onda i sad) mala).
To je po količini maziva, ali i po kvalitetu je u vrhu.

Gde bi moglo da se poruci neko od ulja UTTO 10w 30 ?? Kod mene u gradu mogu da porucim samo FAM Transhido T ali bih ipak sipao nekog pouzdanijeg proizvodjaca. Vecini majstora kad pomenes FAMova ulja slezu ramenima kao nisu ubedjeni bas u njihov kvalitet.

FAM je sasvim o.k.
Naravno, razmotrite i Nisotec (naročito mogućnost nekog popusta) pa ako se baš isplati probajte da nađete. Inače ništa ni FAM-u ne fali.

FAM je sasvim o.k.
Naravno, razmotrite i Nisotec (naročito mogućnost nekog popusta) pa ako se baš isplati probajte da nađete. Inače ništa ni FAM-u ne fali.

FAM Kruševac sa svojim proizvodima na našem tržištu, kada se uzmu u obzir cena i kvalitet, ima ulja vrhunskog kvaliteta.
U firmi gde radim, od 2011. godine, FAM je je generalni dobavljač ulja i maziva, gde ga je samo jednom NIS "pobedio" na tenderu. Poručuju se velike količine raznih proizvoda i do sada nikada nismo imali nikakvih problema.
Kada kažem veće količine to je otprilike ovako: oko 7 tona lakog turbinskog ulja 46, po desetak tona reduktorskog 220 i 320, par tona 460, 680, takođe reduktorsko, par tona hidrola 68 i 46, nešto malo 100-tke, kompresorska, motorna, SHP, SAE90...
Od masti koristimo po nekoliko tona FOR3, FOR2, Famatox (prehrambena mast), Maxtemp 250 itd.
Bilo je i slučajeva da za motorna ulja je nabavljano Modričino ulje npr, nije isključivo samo FAM.
Nisam mislio da ih reklamiram, ali nemojte bacati pare na brendirana ulja, gde plaćate više "ime" nego kvalitet.

Tako da podržavam tvdrnju da je FAM sasvim ok.

Nazad
Vrh