Teško pitanje (šalim se).
Promaklo mi na čemu se izvinjavam (što nisam odgovarao redom).
Pa nije baš da nema više takvih ulja, šta više ni imena nisu (mnogo) promenila.
Cirkulaciona ulja su o.k. (razlika je samo što su za manja opterećenja ... što ovde ne mora da bude mana).
Cirkol je ime koje upotrebljava INA ... doduše 80-ice nema (nego ISO 100 i 150, koliko sam video na brzinu).
Ne znam šta je bilo to 80, da li viskoznost ISO 80 ili SAE 80(W) ekvivalentno. Ali to je skoro (pa) isto.
Reduktol je ime za reduktorska ulja Modriče.
Dakle, Reduktol (super) 68 je to što se traži.
Takvih ulja imaju i svi drugi proizvođači (domaći i strani, navešću samo par njih):
FAMREDOL 68, Nisotec Redol 68.
Cirkol imaju svi, čak se tako i zovu (FAMcirkol, Nisotec cirkol, INA cirkol ... Galax cirkol, Modričin naziv je "cirkulaciono ulje", itd.).
Tu takođe 68-ica treba da se koristi, mada i (ISO) 100 dolazi u obzir.
Ne možete da nađete ova (industrijska) ulja u pakovanju od litar?
UTTO 80W (ISO 68 ali pokriva (obično) šire od (skoro) 46 pa do (skoro) 100) GL-4 će dobro da zameni reduktol, a naročito cirkol (što je prilično različito od oba, ali ... ajd' sad da ne idemo u detalje).
Ne znam šta bi još mogao reći ... menjačka 80W GL-4 takođe mogu da se koriste ...
Ponavljam: REDUKTOL 68 bi trebao da bude prvi izbor (idealno za namenu).
Promaklo mi na čemu se izvinjavam (što nisam odgovarao redom).
Pa nije baš da nema više takvih ulja, šta više ni imena nisu (mnogo) promenila.
Cirkulaciona ulja su o.k. (razlika je samo što su za manja opterećenja ... što ovde ne mora da bude mana).
Cirkol je ime koje upotrebljava INA ... doduše 80-ice nema (nego ISO 100 i 150, koliko sam video na brzinu).
Ne znam šta je bilo to 80, da li viskoznost ISO 80 ili SAE 80(W) ekvivalentno. Ali to je skoro (pa) isto.
Reduktol je ime za reduktorska ulja Modriče.
Dakle, Reduktol (super) 68 je to što se traži.
Takvih ulja imaju i svi drugi proizvođači (domaći i strani, navešću samo par njih):
FAMREDOL 68, Nisotec Redol 68.
Cirkol imaju svi, čak se tako i zovu (FAMcirkol, Nisotec cirkol, INA cirkol ... Galax cirkol, Modričin naziv je "cirkulaciono ulje", itd.).
Tu takođe 68-ica treba da se koristi, mada i (ISO) 100 dolazi u obzir.
Ne možete da nađete ova (industrijska) ulja u pakovanju od litar?
UTTO 80W (ISO 68 ali pokriva (obično) šire od (skoro) 46 pa do (skoro) 100) GL-4 će dobro da zameni reduktol, a naročito cirkol (što je prilično različito od oba, ali ... ajd' sad da ne idemo u detalje).
Ne znam šta bi još mogao reći ... menjačka 80W GL-4 takođe mogu da se koriste ...
Ponavljam: REDUKTOL 68 bi trebao da bude prvi izbor (idealno za namenu).