MONTOYA
Član
Zna li neko gde ima da se kupi mast za kočione cilindre?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Мсм да има у Бијељини у радњи Вулин..Zna li neko gde ima da se kupi mast za kočione cilindre?
Si naš'o? Ima ovde kod nas pa ako se ne snadješ poslaću ti brzom poštom. Ja koristim firme Pagid ali ima i Ate i ostalih....Zna li neko gde ima da se kupi mast za kočione cilindre?
Nisam kupio al sam našao,zamisli da u većini radnji auto delova nemaju pojma da postoji...kažu to ti je obična toatna mast ili to ne treba namažeš uk2 uljem...Si naš'o? Ima ovde kod nas pa ako se ne snadješ poslaću ti brzom poštom. Ja koristim firme Pagid ali ima i Ate i ostalih....
najbolje je novo uljepozdrav svima trebo bi zamenit ulje u fiata 80 90 sta mi preporucujete
Postovane kolege treba mi pomoc,koja bi vasa preporuka motornog ulja bila za torpeda rx 170
pozdrav svima trebo bi zamenit ulje u fiata 80 90 sta mi preporucujete
Minimum jeste API CD ili ACEA E1-96 ali u praksi minimum treba da bude (bar) API CF-4 i/ili ACEA E2-96 (9 ili "samo" ACEA E2 (često nema oznaku godine, ali ne može biti manje od navedenog).
U praksi to znači, na primer: Nistotec Universal (ili još bolje Multifleet) 15W-40 ili 20W-50 ako motor troškari ulje, Modriča Maxima Super, FAM Tractor (doduše samo u 20W-50) i slična.
Idealno je ako su ulja API CH-4/CG-4/CF-4 i/ili ACEA E3 ali takvih bnema baš mnogo, npr. Nisotec Turbo Dizel 15W-40.
Preko toga nije potrebno niti posebno isplativo.
Izbegavajte S3 ulja, jer su (kako god zvučalo kad se čuje) SKUPLJA!
Jesu, skuplja su jer ih morate menjati nakon 125rh a ne 250rh! (ne morate ali trebalo bi, u svakom slučaju kvalitet nakon npr. 200rh može biti nedovoljan dok sa kvalitetnijim uljima može biti podnošljiv i sa 300 ... nemojte baš preterivati).
- - - - - - - - - -
Nedovoljno informacija za odgovor.
U starim Fiat-ima (iz osamdesetih) zahtev je bio API GL-3 (Fiat 9.55550) te slično Volvo 97305, slično uljima za Zastava vozila (Kec, Yugo ...).
Takvih ulja nema baš u izobilju, na primer:
Modriča Hipoidno CZ ulje, Bell (ne znam naziv), Shell Spirax G S1 80W-90, Agip Rotra ...
Za modernije automobile (od 90-tih) ako je zahtev 80W-90 onda Selenia Epyx, APi GL-4+.
,
Si naš'o? Ima ovde kod nas pa ako se ne snadješ poslaću ti brzom poštom. Ja koristim firme Pagid ali ima i Ate i ostalih....
Ima specijalna mast tj. pasta za tu namenu
Član Stalker mi je pomogao jer pod nazivom mast na netu nisam mogao naći pravi prizvod
http://www.wurth.ba/Public/OnlineShop/ProductDetailsPage.aspx?productID=46257
Još mi treba alat za honovanje malih cilindara