B
Brale
Guest
jel mogu da sipam u rakovicu 47 ulje GM genuine 15w 40 mineralno-acea a3/b3 api sl/cf
dobio sam jeftino pa zato pitam
dobio sam jeftino pa zato pitam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
skoro sve nisam razumeo ali sam nekako razumeo da nevalja sipati u traktor,sipacu u auto
ovo E3 je proslo jako dobro u mercedesa, pokosio sam sa njim 170kj i dolio sam zanemarljivih 1l.Siglo ulje.
bela kanta za 2 fergusona i 577-valjda ce biti dosta.
crna kanta za mercedes.
posto sam godinama radio sa motornim uljem i svu specifikaciju ulja poznajem savrseno mogu vam reci samo jedno,jedino ulje koje priznajem kod nas na trzistu je
Bizon i Mobil..
u poljo.mehanizaciju sipam Bizon godinama unazad a u kola mobil.
vidim da se ovde digla polemika koje ulje koje mazivo.nema od jeftine corbe vajde.ulje je sada najjeftiniji energent koliko god da kosta.s obzirom da je gorivo 150-i kusur dinara procenite sami.bilo sta da radite od poslova sa traktorom ,mislim prvenstveno na teske poslove izduvate svaki dan po jednu ili dve kante ulja kroz auspuh.
nafta je preskupa a ne ulje,nekada je bilo sasvim kontra ulje skupo sto i treba da bude jer sa kantom ulja zavrsis sav posao ,a gorivo je bilo jeftino sada je obrnuto..
da se vratim na ulja.moja topla preporuka za ulje Bizon ja sipam uvek 20/50 za teske uslove rada.menjam ga na 300sati ne zato sto kaze fabrika nego tako radim stalno.
da vam na pomenem jednu stvar a nadam se da cete me razumeti motor koji ne trosi ulje to nije zdrav motor,govorim o normalnoj potrosnji ulja ne o prosipanju.svako ulje vremenom oslabi ispari itd.znaci to ne valja motor tada radi na suvo,,zargonski receno,,
ulje vremenom mora da pocrni u dizel masinama ono koje nije crno nema nikakvu funkciju.jer u ulje se skuplja sav garez i sve ostalo sto je bilo u motoru to je funkcija ulja podmazivanje i zastita agregata.
nadam se da cete usvojiti moj komentar....