pujol
Član
Molim gospodina stalkera da mi kaze koje ulje mogu da sipam u kombajne John Deera 952 i 955 oni imaju john deerove motore i proizvedeni su negde 80-tih,dosad sam sipao COMA 20-50 al je mnogo skupo,pa bih nesto drugo ako bi moglo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema skupog ulja!
Zašto bi sipali Long Life ulja.Sasvim su dovoljna i Maxima MG 15-40.
@ stalker posto vidim da ste upuceni u ulja zeleo bih da vas pitam da li znate kakvog je kvaliteta EXOL? zanim ame sae 30. Sipao bih njega u traktor ali me trah zato sto jos nisam imao iskustva sa njim . Koliko sam mogao da vidim na njihovom sajtu imaju sve sertifikate iz laboratorije u Kragujevcu. Inace ovo pitanje se odnosi i na ostale clanove ako imaju iskustva sa ovim proizvodjacem . Hvala !!
Stavi obican merac sa skazaljkom pa ces videti, ali sobzirom da je sae 30 u pitanju moje misljenje je da je do motora problem.
I meni se ovo dogadja da posle zamene pada pritisak kad se malo vise zagreje, isto sae 30. Ja mislim da je do ulja, treba uzeti multigradno ulje u svakom slucaju. Veci pritisak sam imao sa starim uljerm nego sad sa novim.Pozdrav svima
Pre jedno mesec dana zamenio sam ulje u imt542.Posle zamene ulja desava mi se da pali lampicu za ulje na ler gasu kada obavlja teze poslove konkretno kosenje sa rotacionom kosacicom.Pre toga nisam imao problema sa pritiskom ulja.Ulje je Optima Modrica SAE30 nove crne kante.Pa se pitam da li je do motora ili do ulja?Mislim da optimina ulja nisu losa pa sam zato i izabrao to ulje.
I meni se ovo dogadja da posle zamene pada pritisak kad se malo vise zagreje, isto sae 30. Ja mislim da je do ulja, treba uzeti multigradno ulje u svakom slucaju. Veci pritisak sam imao sa starim uljerm nego sad sa novim.
U transportu pritisak je normalan izmedju 3-4bara, samo kad se vise optereti pada pritisak.
Koiko je meni poznato, odprilike za 100c bi trebalo da bude isto ali sve zavisi od ulja do ulja. Medjutim ovo sto sam ja sipao sae30 ima ima manji viskozitet na 100c. Pa skorije planiram da sipam neko 15-40 od priblizno 14-15mm/s viskoznosti.