Neće se ništa dešavati.
Kako neće ništa? Ja sam negde čuo, a nemogu da se setim gde, sa je "sastav" sae30 i 15W-40 drugačiji...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neće se ništa dešavati.
Niko ti ne zamera na pitanju ali bi moglo bez psovki ,bar toliko dostojanstva da imamo.Zna li neko koja je cena MAXINA TURBO 15W-40 ILI MAXINA SUPER MG 15W-40? naravno rec je o pakovanju od 10l.
Jebote bog nisam procitao prethodni post,postavio sam isto pitanje,ne zamerite
Gospodine stalker dali sam pogrešio što sam motor traktora sipao ulje MAXIMA Super SAE 30 koje ima oznake API/CF-4/SG,ACEA E2/B4,MP.228.0,MAN 270,reč je o Torpedu iz *81 godine,troši D-2 i zanima me koliko je ovo ulje pogodno za vazdušnjake,koliki je interval zamene i koje ulje ide u hidraulik ako bude potrebno da se dolije ili zameni jer u knjižici proizvođača (čitao sam je više puta) ne piše ništa,inače koga zanima ulje sam platio 2950 din. 10lit.Unapred hvala.Pozdrav.
Sad kada ste već sipali (ako jeste) SAE 30 ostavite neće mu faliti osim što nije baš za "ciču zimu".
Za hidrauliku sipajte odmah 15W-40 inače SAE 30 kao hidraulično nije ni koliko za motor (ni za "prvi mraz").
U motoru ulje menjajte na 100h (eventualno 150h), a u hidraulici na 1000rh.
Pozdrav!
Gospodine stalker dali sam pogrešio što sam motor traktora sipao ulje MAXIMA Super SAE 30 koje ima oznake API/CF-4/SG,ACEA E2/B4,MP.228.0,MAN 270,reč je o Torpedu iz *81 godine,troši D-2 i zanima me koliko je ovo ulje pogodno za vazdušnjake,koliki je interval zamene i koje ulje ide u hidraulik ako bude potrebno da se dolije ili zameni jer u knjižici proizvođača (čitao sam je više puta) ne piše ništa,inače koga zanima ulje sam platio 2950 din. 10lit.Unapred hvala.Pozdrav.
Što se hidraulike tiče, ne vidim da 15W-40 neće odraditi posao (nije to baš Komatsu bager pa da mu treba baš monogradno motorno ulje) ali da može SAE 30, može. Na -20°C ne bih savetovao (SAE 20W-20 ili 10W motorno ako se takvo koristi) a ko misli da može neka samo izvoli (SAE 30 nije više tečno na tim temperaturama), lično nemam ništa protiv.
Preporuke proizvođača iz '70-tih slobodno okačite mačku o rep. Trudim se da takve "prevedem" u moderno doba ali vidim da se svetu ne može ugoditi.
Kako god, nađite uputstvo pa slobodno preporučujte, ja više - jok (bar za traktore starije od 30 god. jer je za njih takva (uputstva) teško naći čak i na net-u).
Na minus dvadeset nećeš početi odmah da dižeš na hidrauliku čim startuješ motor. On kad malo radi zagreje ulje na radnu temperaturu, sve je to brat Rus imao u vidu. Kod Vladimirca je čak i grejanje kabine rešeno malim uljnim radijatorom i to na ulje iz hidraulike.
Najmagičnije svojstvo ulja SAE 30 i drugih monogradnih ulja jeste njihova cena. Pošto imam samo jedan traktor onda sve poslove radim sa njime pa mi svakako dođe da dva puta godišnje menjam ulje. Poslednjih pet godina sve funkcioniše normalno. Ništa nije zaribalo, centrifugalni uljni filter nikad ne bude prljav, zimi vergla i pali(ne smem baš javno da se hvalim šta sa njime radim po ciči zimi i dubokom snegu) tako da ne vidim razlog da budem pametniji od fabrike koja ga je pravila.
Ja sam za sve traktore koji su me interesovali skinuo sa neta u PDF-u uputstva i kataloge delova. Moram da napomenem da mene ne interesuje ništa što je mlađe od 20 godina, pa eto našlo se.
Ipak, informacija da je multigradno ulje 15W-40 kompatibilno(i bolje) u odnosu na monogradno SAE 30 mi je dragocena. Imaću to na umu ako nekada negde nađem 15W-40 po ceni nižoj nego SAE 30.
Imam Pobeda 3200 dize 3.2 tona od toga ime(tako su rekli kad sam kupovao )ima u njega IMR 33 motor ferguson motor, volan kakvo ulje da sipam posto on ima hidralucni volan ima pumpa na motoru (od motora dobija samo pogon ) taj SAE 30 ili hidro 46/68 ili nesto trece