mirosti
Član
Kakva je cena Modriča ulja u Delmax-u?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Мислим да је данас већи проблем наћи уље које НЕ ЗАДОВОЉАВА потребе ових наших машина (мислим, нас смртника, који не купујемо хај-тек). Само, и у школи су биле оцене, па је "двојка" била оцена "ДОВОЉАН", са којом се провлачиш даље, док са реално мало труда можеш да зарадиш и веће оцене. Некакву паралелу могу да направим и у вези уља - за неке тек мало веће новце добијаш уље можеш да кажеш не само да задовољава, већ у дужој експлоатацији доноси друге бенефите.Dobrim delom se slazem, procitao sam kompletnu temu (neke postove i izlaganja g. Stalkera vise puta), medjutim mislim da je i on vise puta podvukao da je mineralno 15w-40 (uglavnom mislim na najjace specifikacije proizvodjaca) vise nego dovoljno (cini mi se da je on preferirao izraz overkill) za najcesce koriscene masine.
И сам мењам уље на интервалу као и ти, али обзиром да годишње правим релативно мало моторних часова, пре бих рекао да уље мењам на две године и вероватно бих га мењао у том временском интервалу, па и да нагурам мање м.ч. за то време. Из свега што сам прочитао о уљима, и сам сматрам да савремено минерално уље издржава тих 150 м.ч. нормалне употребе, а да не деградира толико да почне да штети мотору. Као што и сам кажеш, за неки дужи интервал замене, не бих био спреман да експериментишем.Elem ulje menjam na 150 rs, posebno u MTZu i to najvise zbog licnog ubedjenja da su MTZ masine poprilicno "cadjave" i da posle tih 150 sati deterdzentna svojstva mnogih ulja vise nisu na visini zadatka da adekvatno isperu to cudo tehnike.
Poenta price je pitanje, da li ste Vi ubedjeni da bi tu neka polusintetika bolje odradila posao? Znaci najvise se radi o tim deterdzentnim svojstvima, jer mislim da svako iole ozbiljnije mineralno 15w-40 bez problema guraju 150rs bez neke bitne degradacije viskoziteta i slicnog.
Eto, sta reci... da mi ne bi vise prigovarao ovaj clan @Zorge ja danas usuo 10w-40 Modricu u Belorusa, pa da vidimo kako ce da se slazu
Pa pitam onako,a i ako je losiji motor ,troskara ulje,to je los izbor ulja za njega onda.Na koliko rs menjas ulje ?.ima oko 850 rs, ne mogu bas tacno da se setim koliko.
A sto? Kakve to veze ima?
Нећу ти приговарати, па макар сип'о палмино уље у трактор-Eto, sta reci... da mi ne bi vise prigovarao ovaj clan @Zorge ja danas usuo 10w-40 Modricu u Belorusa, pa da vidimo kako ce da se slazu