Ulja i maziva!

Нека "Римула" је сипана пре десет или више година, као друга и трећа замена уља у тада новом трактору, али сигуран сам да то уље није исто као и ово данас. Колико се сећам, беше уље к'о уље - никаквих екстремних одлика није имало, ни у лошу, ни у добру страну. Просто нормално уље.

Имао сам одлично искуство са Римулом док сам возио 123ку једном приликом сам сипао кастрол јер нисам нашао римулу и притисак је пао за пола бара...

Ja koristim dugo godina FAM LPD mast. Ne znam kako bih objektivno procenio kvalitet, ali nikad nikakvih problema nisam imao zbog masti. Subjektivni utisak je da je odlična.

Poslednja izmena:
Skoro je dosipano u menjac traktol 80 10l nema nikakvih problema.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Kolika je razlika između Pemco Hydro Iso 68 i Pemco Hydro HV Iso 68 ulja? Ne mogu da pohvatam oko specifikacija ništa, u principu piše slično, sa malim razlikama u karakteristikama ali koje meni laiku ništa ne znače :) Treba da dospem 5-6l u MF3630 jer je pukao neki holender I iscurilo je nešto ulja. U njemu je trenutno Pemco Hydro HV Iso 68,a stigla je kanta ulja bez HV oznake. Tako da ne znam da li da mešam ulja ili da kupujem drugu kantu sa HV oznakom.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I ja sam u potrazi za nekim Stou 10w30 uljem za Deutz sa takođe ZF transmisijom.Na lokalnom nivou ima tog Exol i Mannol ulja u ponudi.Cena im je oko 350-360 rsd/l ali ja iskreno ne bih to da sipam.Ima Comma na točenje iz bureta po 380 rsd/l i Comma u kantama od 20 l za 430 rsd/l.UTTO ulja ima mnogo više u ponudi ali katalog kaže da se sipa Stou pa ajde pope budi čovek.

John deere firma, proizvođač a naravno imaju i uto samo nzm koja mu oznaka.... nešto kao multi flow da je naziv.... drugar sipa u jd-a pa mi doneo prazne kante (dobre su za automatsko namirivanje stoke). Mi smo jednom ili dva puta sipali u hong konga njihovo motorno ono za obične motore... torque gard, tako nekako a imaju i plus ll ali je to za cr motore. A ovo menjačko sam sipao bizonov utto.

Meni treba Stou ulje a nadovezao sam se na Bojčetićev post jer i njemu treba isto.Utto ima šurnajst proizvođača u ponudi dok je Stou ponuda dosta manja.

Maticu ja sam kupio kantu tog stou Exol 10w30 jer mi trevalo dosuti 3l zbog curenja na spojnicama. Ovako na oko lepo izgleda. Na zalost nemam merac temperature ulja ili neki drugi instrument da mogu da kazem kako se ponasa u traktoru. Inace znam za slucajeve da su ljudi sipali i motorna ulja u hidraulik bez posledica. Novi Jd zahtevaju stou 10w40 koje je jos redje od 10w30 pa je cova nasuo motorno Comma 10w40 i vozio tako 1000 sati. U pitanju je Landini 110ks.

Nazad
Vrh