Ivanm,sve je to u redu ali nije problem u tome.Problem je u standardima koje mi finansijski ne možemo podržati-primer ti je novi zakon o saobraćaju(registracija traktora,osiguranja...).Ne znam da li se sada ti i ja razumemo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Potpuno se razumemo. Tu je problem druge vrste - prodali su preduzeća, pare proćerdali i mi sada nemamo čime da krenemo napred. Ali razmišljaj i ovako, - ako ne probamo kako-tako da pariramo EU, ugušiće nas potpuno svojom robom. Dakle tvoje mleko mora da bude barem približno onom što mi nudi Danone da bih kao lokal patriota kupio od tebe. Sigurno da neću zaobići siguran kvalitet a kupiti od tebe gov.. (ne mislim da tebe lično, ti si domaćin čovek u koga ne sumljam, nego govorim hipotetički)Zoran0230 je napisao(la):Ivanm,sve je to u redu ali nije problem u tome.Problem je u standardima koje mi finansijski ne možemo podržati-primer ti je novi zakon o saobraćaju(registracija traktora,osiguranja...).Ne znam da li se sada ti i ja razumemo
zoran sef je napisao(la):@ Dusan A
Ja kad procitam ovako nesto ja se uvek prekrstim, jer sam veliki vernik, pravoslavac, isti onakav kakav mi je otac i kakvi su bili deda, pradeda, cukundeda... Ja i da hocu da pravim neke zaokrete samo pomislim : Ko sam ja da dam sebi za pravo da tu nesto menjam u svojoj lozi koja vekovima neguje nesto... bilo sta da je to... I ko je taj koji ima pravo da mi nesto namece protiv moje volje a da nije okupator i agresor... OGROMNA je razlika u mentalitetu izmedju nas pravoslavaca i recimo germana ili skandinavaca da bi isto razmisljali... Kao sto je ogromna razlika izmedju NJIH i muslimana... Samo sto muslimani ne daju na svoju veru, a pojedinci u ovoj zemlji bi da je izjednace sa kojekakvim organizacijama, sve u isti kos... I ne znam zasto me napadas, ja samo iznosim SVOJE misljenje... U EU bi imali mozda MNOGO bolji standard, ali se plasim da bi izgubili ono sto JA SMATRAM mnogo vaznijem a to je SOPSTVENI INDENTITET...
ko te tera da pobedis?Zoran0230 je napisao(la):Ali Ivanm,kako da im pariramo.moraš nam onda dati jedno 100 godina fore.Pre 12 godina su nas ti isti vratili u rikverc i hajde da se takmičimo-to neće biti fer igra i mi tu ne možemo da pobedimo
Branko je napisao(la):@Stevo
Na komentaru.
Branko je napisao(la):@Ivanm
Konačno neko nešto konkretno i realno da napiše.
Konkurentnost nema veze sa trenutnom cenom nekog artikla. Konkurentnost je odnos između proizvođača istog artikla i svodi se na to ko može više da spusti cenu svom proizvodu a da je i dalje dobar.tarana je napisao(la):konkurentni?
šta tebe konkretno plaši?
ni sad nismo konkurentni. i?
misliš da će neko da dotera kukuruz iz pariza, nakon što ga tamo plati 238 evra?
ili pšenicu koju tamo kupi po 270?