milanmozgovo
Član
- Učlanjen(a)
- 22 Jun 2010
- Poruka
- 144
moze da legne das gu tabletu za spavanje pa kolji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
milanmozgovo je napisao(la):moze da legne das gu tabletu za spavanje pa kolji
mi ovde u vojvodini odavno smo okrenuti eu,dosta nas koče južni,tužni,slabo razvijeni repovi,i sprovodićemo standarde po uzoru razvijenijih od nas a ne ovih "tutubana" državaGolub je napisao(la):Zašto apsurdno to isto čeka i nas kad provirimo u EU.
puštamo mi vama infuziju još od 1918. ali ne vredi,onda ste se dosetili pa počeli da dolazite i zajedno koristite blagodeti,kod mene u okolini ima dosta iz carskog broda,bosog grada,besne kobile itd.vidiš druže da ni bugarima tamo niste interesantni a kamoli nama ovde dalekoGolub je napisao(la):Daj onda vi gore sa severa pustite malo infuziju i nama prema jugoistoku da bi sakupili snage jer smo mi mrtvi ljudi koi još hodamo, a ovim po sredini dosta im je neka ih duvaju vetrovi.
Opet ti....Zoran0230 je napisao(la):ivanm,reci mi koje je mleko bolje ovo što mi nosimo po kućama i što je odranilo na stotine dece ili iz prodavnice gde ne znaš da li je mleko i videlo kravu-toliko o zdravoj ishrani
Nikada paorski ratarski proizvod ne može da bude konkurentan tajkunskom u konvencionalnoj ratarskoj proizvodnji. Savremena proizvodnja je industrijalizovana a u industriji je presudna igra velikih brojki. Cena sata traktoriste(plata) je cena sata. Ako vuče jednobrazni plug on je preskup. Ako vuče 8-mo brazdni onda svaka brazda ima po tom osnovu 8x manju cenu. za 8 brazdi treba 32.5 konja po brazdi (260 konja)............ali jedan od 260 troši manje nego 8 traktora po 32.5 i tako dalje za svaku operaciju. I na sve to idu još i subvencije koje naš država nemože da plati. Znači kao što smo dodatno dokusurili našu industriju totalnim otvaranjem tako postoji opasnost za manja gazdinstva ako se primene EU standardi kreditiranja i subvencionisanja.ivanm je napisao(la):. Naš, paorki kukuruz i pšenica su uvek bili i uvek će biti konkurentni.........