Ugradnja hidro volana

Jos bolje

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Dali bi mogao povećati zapreminu rezeruara za ulje od volana na 539 i uz pomoć nekog ventila sa glavnog izvoda a pre orbitrola (ili posle) ulje usmeriti na klip za prednju hidrauliku, koji nebi podizao ništa teško tj ( roto kosilicu) 150kg.? Još prije par godina su me ubedjivali da to može bez problema, jer nerade oba u istom trenutku.

Taj ventil je bio na TORPEDIMA zvali smo ga CIGLJA!!
Al nas je karaooooo, onda sam ubacivao tandem pumpe i izbacivao taj ventil

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Ja razmisljao o tome ali nije mogla dupla pumpa, ne da alnaser. Motor 3 cilindra... inace taj ventil je cisto sranje.
Ali nasao sam bolje resenje, protao Torpeda

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Stari orbitroli tipa ORSA- LIFAM nisu imali ventil u sebi oa su imali petoletkinu ventilsku ploču naštafljenu na orbitrol
A noviji imaju ventil u sebi
Ja sam izbacio taj ORSA DDR orbitrol i tu ploču sa 560 i stavio orbitrol sa ventilom i nema brige!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Pomoc,
Volan lepo radio I u brazdi krene sam da mota pun desni. I nekako na silu, malo napred malo nazad I do ezem traktor kuci. Rasturim I izremontujem klip. Pumpu takodje. Namontirao I klip.sad tera skroz levo. Sta je problem?
Napominjem da je klipnjaca bila izlomila klip sa karikama koji stoji u kucistu klipa I da je to odradjeno.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Sigurno da treba da radi.Tako je i kod prijatelja na 7245 sam motao u jednu stranu i on je tu štelao i sad radi normalno.Kod mene na Ursusu već duže vrijeme čim upalim traktor odma skrene u desnu stranu a isto remontovao cilindar.Ali cilindar je od viljuškara i štelao sam ga ali on opet sam mota.

Zato izbegavam hidro pojačivače!!
Servo je bolji
Pun hidro je naj bolji!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Sigurno da treba da radi.Tako je i kod prijatelja na 7245 sam motao u jednu stranu i on je tu štelao i sad radi normalno.Kod mene na Ursusu već duže vrijeme čim upalim traktor odma skrene u desnu stranu a isto remontovao cilindar.Ali cilindar je od viljuškara i štelao sam ga ali on opet sam mota.
Izvini opet, gledao sam sad to, da li bi nekim rocanglama trebao da okrecem klipnjacu ili da skinem pozadi od ona 4 sarafa I tu da okrecem levo desno? Posto mi sad dolazi u glavu da je podesavan tako jer na staroj klipnjaci stoje tragovi rocangla ili neceg slicnog njima?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh