Kremator
Član
Tebe volan izasao ~ 450e ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zombie , jel ide neki poseban kais, posto se lomi u obe strane? i rekao bih da je uzi kais nego kod mene na 533, jel si stavio uzi ili takav inace ide na 539?
Ja planiram da promenim remenicu na alternatoru i da on bude ujedno i spaner.
kod nas nije bas tako lako naci sve te dijelove i po toj cijeni,nije meni problem cijena za pomocni volan vec jel to radi dobroMislim da za te pare možeš da uradiš pun hidraulični volan a ne servo i da si miran. Skupa je to varijanta ako pogledamo da u paketu jedinu skupu stavku čini pumpa a ostalo su sve neka creva i polugice (obična gvožđušina). Ako se ne varam, to je oko 480e.
Za 100e kupiš komplet pumpu sa zupčenjem. 100e orbitrol. do 50e klip. 10e bocu i ostatak da daš na creva i miran si i opet će te jeftinije izaći.
kod nas nije bas tako lako naci sve te dijelove i po toj cijeni,nije meni problem cijena za pomocni volan vec jel to radi dobro
Evo i liste nabavljenog materijala:
1. Orbitrol Danfoss OSPC 50ON od 50 kubika, 120KM tj. 60EUR, sa volanom i stubom volana, samo ga montirao.
2. Pločevine razne, krajnice i spone od nekih džipova sa otpada, 30KM tj. 15EUR
3. Hidraulična pumpa od Mercedes 123, pritisak 65 bari, 20KM tj. 10 EUR
4. Hidraulični cilindar, hod 20cm, prečnik klipnjače 2cm, 80KM tj. 40EUR
5. Crijeva. 2 komada po 110cm, 1 komad od 130cm, jedan komad od 80cm sam dobio uz cilindar, sve me koštalo 50KM tj. 25 EUR
6. 200 kila živaca, neprocjenjivo.
7. 3 litra ulja ATF Matic, 20KM tj. 10EUR
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Sve ukupno nekih 320KM tj. 160EUR, možda koji eur više.
Kakve izmene bi u ovom tvom spisku trebale za ugradnju u zetora 7011 ?Orbitrol je polovan, kupio ga u Lukavcu kod Tuzle, neki lik uvezao 4 komada iz Njemačke, 120KM tj. 60Eur po komadu ih prodavao.
Ležajevi alternatora nisu ugroženi jer se remen previja preko španera kojeg sam montirao pored remenice radilice, potom ide na alternator pa na hidrauličnu pumpu. Kupio sam previše kratak remen pa remenica alternatora ne hvata mnogo, čim odem do grada uzeću duži pa će i taj problem biti riješen jer samo treba još malo da zakrenem alternator na njegovim nosačima pa će obuhvatni ugai biti dosta veći.
- - - - - - - - - -
Evo i liste nabavljenog materijala:
1. Orbitrol Danfoss OSPC 50ON od 50 kubika, 120KM tj. 60EUR, sa volanom i stubom volana, samo ga montirao.
2. Pločevine razne, krajnice i spone od nekih džipova sa otpada, 30KM tj. 15EUR
3. Hidraulična pumpa od Mercedes 123, pritisak 65 bari, 20KM tj. 10 EUR
4. Hidraulični cilindar, hod 20cm, prečnik klipnjače 2cm, 80KM tj. 40EUR
5. Crijeva. 2 komada po 110cm, 1 komad od 130cm, jedan komad od 80cm sam dobio uz cilindar, sve me koštalo 50KM tj. 25 EUR
6. 200 kila živaca, neprocjenjivo.
7. 3 litra ulja ATF Matic, 20KM tj. 10EUR
_________________________________________________________________________________________________________________
Sve ukupno nekih 320KM tj. 160EUR, možda koji eur više.