tesla
Član
Za nuždu može, ali sigurno neće biti toliko dugotrajna. Najbolje da nađeš baš takvu S-8. Nazovi ih pa pitaj, možda imaju neko rešenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
3. Hidraulična pumpa od Mercedes 123, pritisak 65 bari, 20KM tj. 10 EUR
Ne piše nigdje na njoj ali očigledno da ima sasim dovoljno i pritska i protoka, klip koji sam stavio je prilično mali, klipnjača je 20mm a vanjski prečnik klipa je 45mm što znači da je prečnik klipa unutra možda nekih 35mm. Sasvim normalno mota i na potpunom leru, dugo sam ga ostavio da radi dok se i ulje nije ugrijalo baš da vidim hoće li biti razlike ali isto dobro radi, čak i bolje jer je dosta hladno bilo pa se ulje zguslo kao med.
Inače, te pumpe nisu sve iste i ima ih i sa 82bar a i sa većim, mislim do 100bar čak, zavisi koji motor je auto imalo, sve što je veći motor jača je i veća pumpa. Ova od 65bar je išla u W123 sa motorom od 2000 kubika ako se ne varam a najveća je išla u onaj od 3000 kubika. Juče sam stavio i duži remen, 12.5x1500 i podesio španer, sad radi savršeno pa sam uzimio fergu,skinuo akumulator i počinje mu zimski san.