kole
Član
Mirko, pošto je sve komplet da spremiš za stari tip 542? Pumpa, orbitrol, klip, poluge, spone, creva ... a ja da ugradim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za 558 kosta oko 450 eura sa zupcastom pumpom,a sa Petoletkonom ZF krilnom pumpom kosta preko 800 eura.Pumpa nova kosta 27600 dinara+medjuploca+kandze....a za 558 koliko je komplet al sve sa zf pumpom da se kopča na razvod?
Vecina novih orbitrola ima sigurnosni ventil integrisan na sebi i tad pumpa ne mora da ima sigurnosni,orbitrol jos ima dva sok(udarna)ventila i prelivni ventil izmedju pritiska i povrata.Znaci na samoj pumpi nemora da ima sigurnosni ventil ako na orbitrolu ima.Ovo pisem da ne dodju bezveze pogresne informacije do siroke narodne mase.Za 800 evra 3 komada 558 delovi u Rumi i Sm Palanku naravno polovni..Umalo da zaboravi na samoj pumi mora da postoji sigurnosni ventil ovaj na orbitolu sluzi da odriaguje kada tockovi udare da nebi doslo do pucanja.
I ja sam na moj traktor ugradio tu prizemniju varijantu koja me nakraju kostala ko svetog petra kajgana,i posle sve muke rezultat je bio kupovina svih novih komponenti i volan funkcionise kao sat.Rođo, kad budem imao nov traktor onda ću i ugrađivati hidraulični volan sa novim delovima. Do tada ću malo pronjuškati po otpadima i naći neku malko prizemniju varijantu.
stigle sliciceTm 30 ajd okači koju sliku da vidimo kako si uradio.
postavljene slike sa ugradnje
Imam rakovicu 60...posto imam pumpu od kombajna ugradio bih je za hidro volan,zanima me dali pumpu da upasujem da ide preko kaisa ili da je uzubim na mestu gde kod rakovice 65 ide pumpa za hidraulik a na rakovici 60 je tu poklopac ...dali se taj poklopac moze skinuti i tu uzubiti pumpa ???Najbolje je cist hidraulicni volan. Na Rakovici 65 je lako napraviti jer moze na pumpu hidraulika da se nakaci ventil prioriteta kao npr. na ZMAJ kombajnima ili Torpedo traktorima.