E bas tako,nisam nista napisao u negativnom kontekstu,sve je bolje nego mehanicki volan...A da sam morao puz da remontujem,bacio bih ga i stavio orbitrol,to je sigurno.Hteo sam samo da kazem da je teleskop brze ugradljiv i da ima manje prepravki na imt 560 bez obrtne limarije (stari tip) nego hidrostaticki upravljac.Ukljucis pumpu,zavrnes klip,nabijes sponu,zavrnes creva i gas.Muka mi je kad pomislim na skidanje instrument table,pa sve stare zice,pa odvrci puz,pa nosac table,pa nece da se odvrne,pa nece da se izluftira,pa curi na platnama,pa vari usi na most koje nose klip,pa bolcna ima lufta (na polovnom klipu uglavnom),pravi novi nosac orbitrola,sve to vracaj ponovo...Ipak je to dosta veci i zahtevniji posao od stavljanja teleskopa.
Nova MALA pumpa koja ide na IMT 560,565,567,569 kosta oko 180 evra a remont polovne je 150.to sam proverio jutros.Skuplja je od zupcaste pumpe sa rezervoarom za ulje koja ide na IMT 577,tako da o novoj pumpi za 25 e mozes samo da sanjas...ukoliko nije iz Turske.
Kandzasti reduktor nemozes da nadjes ispod 80 e...