zombie_666
Banned
samo nesto da ti kazem druze...filtar ti nikad nije na ulaznom cevu u pumpu...vec na povratnom cevu u rezervoar....
Filter UVIJEK ide na usisni vod u hidrauličnu pumpu kako bi se ona zaštitila.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
samo nesto da ti kazem druze...filtar ti nikad nije na ulaznom cevu u pumpu...vec na povratnom cevu u rezervoar....
To nije ventil prioriteta i on ne reguliše preopterećenje u hidro instalaciji.To radi ventil sigurnosti.
jeste to je ventil prioriteta ja mislim da na njemu mozes da stelujes pritisak koliki ti odgovara tako da ne mozes preopteretiti hidro instalaciju
To nije ventil prioriteta i on ne reguliše preopterećenje u hidro instalaciji.To radi ventil sigurnosti.
da razjasnimo...da li vi korisdtite katapult na toj presi?ako ne..kompletan sistem izbacite pa ste mirni....Pa sta je onda taj ventil ako nije ni jedno ni drugo
Filter UVIJEK ide na usisni vod u hidrauličnu pumpu kako bi se ona zaštitila.
Netočno! I jako loše.
U 99% slučajeva nema usisnog filtera (eventualno mrežica), većinom su na povratu, tlačni (između pumpe i razvodnika) i na odušku rezervoara.
Na par elektroagregata sam imao problem s filterom u usinom dijelu, i to je takav sex kad su niske temperature da je za poludit..
Hid. pumpu će prije ubiti ako povuče zrak nego nekakav talog.
Špena se ionako stvara ili na pumpi (pa ju uhvati tlačni filter) ili izlazi iz razvodnika (povratni filter).
Tu nespadaju traktori koji imaju zajedničko ulje mjenjača i hidraulike.
izvinjavam se sto me nije bilo...tehnicki problemi.....sta je komplikovano?Za fabianviktor
Malo je komplikovano, ona hidraulicna creva vise ko pileca na tarabi ali ako sluzi svrsi sto da ne... Kako ga motas sad?