Udruženja poljoprivrednika

jovan.susek je napisao(la):
Takođe bi bilo od pomoći da nam neko da statut po kome bi uradili.

Ako smem da dodam jednu sugestiju, pogrešno je da vam neko da statut to je najčešća greška koja verujte mi najviše utiče na dugotrajnost udruženja. Statut nije nešto što ne biste mogli sami da napišete. Važno je da se dogovorite pre toga o mnogim stvarima unutar udruženja i da onda napišete statut u koji će biti uneto dogovoreno.

Jel vi iz udruzenja ostvarite neke konkretne interese za seljake tipa vise cene zitarica,mleka,mesa,zakupa drzavne zemlje,donosenje nekih zakona u vezi poljoprivrede ili se svodi na neke popuste prilikom kupovine semena vestaka i dizela i zimskih predavanja vezano za poljoprivredu?Kod nas u opstini titel niko nerazmislja o udruzenjima teski su ovde ljudi ili mi se cini da je tako.Cuo sam da ovaj predsednik 100p+ jedini u Kacu radi drzavnu zemlju u zakup.Kako je to moguce?Meni se vise cini da je to udruzenje 100p+ udruzenje velikih gazda

steva 1984 je napisao(la):
Jel vi iz udruzenja ostvarite neke konkretne interese za seljake tipa vise cene zitarica,mleka,mesa,zakupa drzavne zemlje,donosenje nekih zakona u vezi poljoprivrede ili se svodi na neke popuste prilikom kupovine semena vestaka i dizela i zimskih predavanja vezano za poljoprivredu?Kod nas u opstini titel niko nerazmislja o udruzenjima teski su ovde ljudi ili mi se cini da je tako.Cuo sam da ovaj predsednik 100p+ jedini u Kacu radi drzavnu zemlju u zakup.Kako je to moguce?Meni se vise cini da je to udruzenje 100p+ udruzenje velikih gazda

Imenjače...pogodio si :D

Znaci istina je.Pa vidjao sam ga u vait-u kad sam narucivao neki deo za traktor pitam prodavce sta sredjuje tolike papire po kancelarijama kaze hoce da dotera steyr-a preko 200 ks vec mi je onda bilo skoro jasno da radi neki veliki zakup.

Da..radi i crkvenu zemlju...preko 200kj....a državnu radi i onaj što ima mlinu BMM...uglavnom...od njih dvojice ne možeš ništa osim...onog što ne valja ::lose::

A znam i tog sto ima mlin vukli smo mu neki kukuruz prosle godine vidim da i on ima velike traktore.Ali necemo da idemo toliko van teme. :cao:

Mi smo osnovali udruzenje prosle godine sa ciljem da pomognemo nama samima tako da se sastajemo i organizujemo tanjiranje atarskih puteva prosle godine smo izveli ovu akciju i nivelisali sve atarske puteve i uradili prilaze sad krajem februara ako vreme dozvoli opet radimo tanjiranje atarskih puteva i 2 otresista itd...a ako nesto vise bude tu smo spremni za saradnju. :D
11vmgxd.jpg
213kjnc.jpg
97rwg7.jpg

Clanovi udruzenja u pauzi izmedju oranja.

interesujeme malo vise o udruzenjima ima li gde da se vidi malo vise o tome sta treba od uslova kako- zasto itd.hteo bih da osnujem jedno takvo pa me interesuje

Ja sam clan udruzenja Agroviminacijum u kostolcu koga interesuje neka sejavi na pp moze da se uclani. Prednost imaju na opstini Kostolac i Pozarevac.

Javno se izvinjavam kolegi Kishu za onolika pitanja na pp. Još sam mu predlagao da otvori novu temu o udruženjima :haha:
Elem pročitah ja ovo od početka do kraja i kad vidim vaša iskustva nešto više nisam siguran da ćemo uspeti u formiranju i još bitnije radu udruženja mojih Azanjaca. Recite mi kolike su vam članarine ?

Kad smo kod udruženja, evo šta o njima misli g-dja Dulić -Marković, bivša ministarka poljoprivrede, podpredsednik G-17 plus. Ovo sam preuzeo sa www.poljopartner.rs kako neko ne bi izvukao pogrešan zaključak.

Poljoprivrednici snose najveću krivicu za trenutno stanje u poljoprivredi, jer je osnovni u problem u tome što asocijacije poljoprivrednika ne rade ništa, pa nema ni političke snage koja će državu naterati da promeni politiku prema agraru, ocenila je bivša ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković.
Ona je, na tribini u Subotici, rekla da od ministara nije očekivala ništa, primetivši da će trenutno stanje u toj oblasti i dalje pogodovati lakoj manipulaciji poljoprivrednicima.Ona je kao primer navela subvenciju od sto evra po hektaru, dok se suštinski problemi u poljoprivredi i dalje ne rešavaju.

cukaneca je napisao(la):
Javno se izvinjavam kolegi Kishu za onolika pitanja na pp. Još sam mu predlagao da otvori novu temu o udruženjima :haha:
ma nije nikakav problem,kao i sto sam ti rekao.
clanarina se kod nas uzima preko nafte,a kako?

iskreno,da nema jeftinije nafte niko tu ne bi ni dosao.
na primer,
tebi treba 1000 litara i ti platis 1000 dinara,znaci svaki litar je dinar!
to je nasa clanarina.

ralekiraj je napisao(la):
u Basaidu smo osnovali udruzenje poljoprivrednika "Banatski paor". Pristupili smo Asocijaciji poljoprivrednika, za sada desetak clanova ali tek smo na pocetku. Veliku zahvalnost dugujemo @KishRobertu koji nam je mnogo pomogao prilikom osnivanja ::svaka cast::
Post je spojen: [time]1295990821[/time]

Mob.tel: 064/649-7-642

14 februara na dan vinogradara u Velikoj Vrbici kod kladova formirali smo udruzenje ratara i vinogradara ,,vrbicanka ,,.Udruzenje smo formirali sa nadom da cemo uspeti da zajednickim delovanjem pokusamo da ostvarimo bolje uslove nabavke repromaterijala i bolju cenu plasmana nasih proizvoda.U opstini Kladovo uslovi poslovanja jednog gazdinstva su verujem najnepovoljniji u celoj Srbiji ( o tome sam vec pisao na forumu cene dubriva kan- 1600 san-1900din, an- 2000 din a sa druge strane nasi proizvodi kukuruz 16 din a psenica 20-22 din).

иванем мислим да ти није добро то дулићкино излагање јер се ту нешто не слаже са оним чиме ја располажем , а мислим да је конкретно мислила на војвођанску асоцијацију и то је баш нагласила а ко је изврнуо редослед речи на бих знао , знам да ти ниси него неко коме је то одговарало .толико.. а само удружење као удружење не кошта скоро ништа , а много користи можете имате јер ћемо се ваљда једног дана окупити сви под један кишобран и заштити сељака, имате на интернету пар примера уговора и статута задруга које само прилагодоите себи.поззззззззззззззз

Ма мени је засметало и смета ми и даље што је рекла да су пољопривредници сами криви јер се нису ујединили !! Као да је све остало у најбољем реду, само , ето још то и све је под конац., а ствари су далеко од тога...

Nazad
Vrh