Trimeri

Danas sam "probudio" zver.
Posle pocetnih problema ociscen filter vazduha koji je bio zacementiran i malo stelovanje i zavrsen fin poso.Koriscena STIHL struna 2.7mm,10.7m 300din.Jedino sto sam imao problema da mi se struna kida unutar glave,a ne na po malo pa da je izbacam.

da nisi okrenuo naopako kotur u glavi na koji se mota silk??? Moj Burazer je to uspeo na villager glavi , jedino mi ne ide u glavu kako mu je to uspelo????

Ja sam kratko imao problemčić sa polovnim trimerom kad sam ga tek kupio ali sam brzo video u čemu je caka. Isto tako je otpadao silk do same glave. Tamo gde izlazi silk iz glave, na onim rupicama su metalne čaurice i one su se bile toliko zaoštrile da su sekle silk tu u samom zidu glave. Kupio sam druge i posle glava radi kako treba.

Ja mislim da je kod mene sto se tice kidanja strune do same glave ovaj problem sto kaze vulkan u kombinaciji sa kontra namotanom strunom,odnosno u suprotnom smeru.A filter fazduha naravno da treba novi,ali je i ciscenje za prvu pomoc bilo dovoljno.

1368619886598.jpg
1368619918902.jpg
1368619899412.jpg
1368619926730.jpg

@tintoreti,evo kako izgleda glava na efco trimeru,zbog noza pitam ali po ovom mislim da bez problema moze da tera

tako je izgledalo kad sam ga rasturio,sve to lepo oprao,podmazao i vratio na mesto,e sad posto nikada do sad ni sam montirao noz kakav noz treba da trazim i nasta da gledam prilikom kupovine

Trimeri sa krivom cevi nisu predvidjeni za kruti noz. Trimeri sa pravom cevi ako imaju sajleni prenos, nije preporucljivo da koriste kruti noz, cak i ako ga fabricki dobiju u kompletu. Trimeri sa ravnom cevi i kardanom unutra mogu koristiti kruti noz, ali oprezno sa velicinom i brojem krakova (2, 3 ili 4).

Jel valjaju cemu ovi AGM trimeri.Jeftini su,izgledaju na oko OK,a kako je u praksi??

stvarno su jeftini i po nekim karakteristikama ne izgleda loše ali ga još ne videh u praksi moj komšija ima njihovu kosačicu od lane i zasad lepo radi a za trimer neznam no sigurno ne može biti ništa lošiji od ovih niskobuđetnih mašinica

mogu ti dati broj servisa u batajnici ovlascenog za viliger. i ja sam od njih nabavljao delove za testeru povoljno.samo da nadjem broj milose

Kupio sam polovan PowerPlus - POW 60471 ali ima samo noz pa me interesuje gde bih i po kojoj ceni mogao da kupim za njega glavu sa strunom i da li pasuje od nekog drugog trimera?
I ako neko zna da li je ovaj trimer sa sajlom ili sa kardanom?
Evo i slika da vidite kako izgleda(slike su sa neta):
http://img853.imageshack.us/img853/5972/67334020.jpg
http://img802.imageshack.us/img802/3722/51225566.jpg

99%je sa kardanom za ostalo ni sam siguran,mada mozes i sam da proveris,mislim da ima dva ili tri srafa sa strane na donjoj glavi koja odvijes i videces i sam da li je struna ili kardan

pover plus je kinez koliko znam i sve bi trebalo pasovati od alka mozda i vilidzera.po slici mislim da je kardan sigurno a ako ces bas da budes siguran skines glavu i stap pa ces videti zasigurno. izmeris samo koji je navoj dole na izlazu i po njemu uzmes glavu za strunu. u svakom servisu za trimere i prodavnici trimera ces naci noz i glavu za strunu.po slici je ista kao u vecine kineskih masina jer su i one jedan proizvod sa vise imena. nije problem naci. kod mene je alko a pasuje od husvarne glava i bolja je dosta od ove na slici dosta.za noz moras i sesir plotnu imati i maticu sa levim navojem i spentlom.

Koje ulje za mesavinu preporucujete i u kom odnosu u upustvu za moj samo pise"Koristite samo prvoklasno ulje za dvotaktne motore pomešano u odnosu 40:1.
Ne koristite ulje za dvotaktne motore sa preporucenim odnosom mešavine 100:1"
Znaci li to da kada kupujem ulje da trazim dvotaktol za mesavinu za odnos 40:1 ili sta?

Nazad
Vrh