Trimeri

@draganbre taj vijak odvrnes i napunis glavu sa mascu.mozes uvrnuti i mazalicu ako imas sa tim navojem. nove trimere ili polovne kad se kupe treba obavezno prekontrolisati. punis dok se nepojavi mast na lezaju kod noza. .@kololgas svaka masina je dobra. mesavinu 2,5 % i teraj.nemoj ga zaliti. ako je dobar dobar ako nije nesto kako treba garanciju ima i servis odma. matica se moze desiti da se odvrne pri udarcu u neki predmet. levi je navoj i trebala bi se sama zategnuti u radu. zato mi je malo cudno za vibracije da se pojave. probaj klimni osovinu sa nozem i vidi dal nema lufta na njoj. nov je nebi smelo da bude. i proveri koja mast ide u glavu da se podmaze. mozda je i ona prazna po obicaju pa stvorila vibracije kad se to malo masti u radu razislo po kucistu. meni je isto tako se javljalo ali posle nekih par meseci dok nisam podmazao glavu sa mascu. posto je pod garancijom proveri koja mu je preporucena mast da nebi posle imao problema sa servisom. posle toga nebi smelo imati vibracija .hoce se desiti da namota travu na osovinu iznad noza u kosenju pa stvori vibracije ili kanap ako nadje i namota pogotovu vodi racuna i skini ga odmah.

Ako se tot mast već pojavi na ležaju onda je malo puno pa još kad se ugreje isteraće napolje nemora se toliko puniti već je bolje kanuti nekoliko kapi ulja u tu gustu tot mast da se razbije i postane kao gust pekmez onda ima bolje podmazivanje i ne stvara nikakav pritisak u kućištu

Covek je hteo da kaze tovat mast. Ja spricem ubrizgam grafitne masti, a iskreno ni ne razmisljam o tome, vaznije je da se masina odrzava a prenos manje-vise.

Danas kupio i po prvi put malo radio sa trimerom. Kosio travu "zvezdom". Radio je normalono bez vibrtacija, ali pri kraju poceo je dosta da trese. Ne udara noz u štitnik. Dal je to tako treba il nešto nije uredu? Upitanju je Vilidžer BC-1900XC.

moze slika trimera ako si kupio ovogdisnji model?

Najjednostavinje odes u stihl ili husqvarninu prodavnicu i kupis mast za podmazivanje glave trimera i ne mislis . Husqvarnina nije ni previse retka ni previse gusta .

Ja danas podmazao glavu ali opet se isto cuje.
Kada sam skinuo noz ispod noza ima ona kao "soljica" (ide ta soljica pa noz pa opet kao ta soljica koja se obrnuto montira pa matica)koja u sebi ima nazubljenu rupu kroz koju prolazi osovina(kardan)valjda znate na sta mislim.Ta "soljica" je bila suva i kada sam i nju skinuo dole u "rupi" glave se vidi zeger osigurac posto nemam klesta za njegovo skidanje dalje nisam nista dirao.
Vratio sam sve nazad i napunio glavu sa tovatnom mascu koju sam pomesao sa uljem.Posle nekog vremena kosenja skinem ponovo noz i u onoj soljici vidim da je izgurao mast,izgleda da tu nema nikakav semering?Mast je bila neka braon boje kao zardjala a ja sam sipao zelenu,ne znam sta mi bi pa sam ja jos za svaki slucaj napunio i tu sa mascu tako da je sada puno tu gde je rupica kojom se zaglavljuje kardan kada se odvija matica da bi se skinuo noz,inace posle kosenja sam probao da li se greje glava ali ne ne greje se.
Evo i dva snimka da cujete kako se cuje na prvom rucno vrtim noz a na drugom je u leru mada se meni on i u leru vrti ne znam da li je jak ler gas ili je do lamele?
http://www.youtube.com/watch?v=DBcx_M1gMOk&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=g09TBUO7eZo&feature=youtu.be

Otisla ti je lamela, 200%. Pored toga i prenos je dobio lufta verovatno zbog neodrzavanja redovnog, cuju se lezajevi da su za zamenu. Moras da imas sa strane negde da ubacis mast u prenosni mehanizam. Ako nemas, onda skines prenos sa sipke i uspes masti u nju sa gornje strane, tj gde dolazi cevka tj kardan, mada je sada za to vec kasno.

"Moras da imas sa strane negde da ubacis mast u prenosni mehanizam" jel to mislis na ovaj sraf?
http://img11.imageshack.us/img11/1012/pow60471a.jpg
tu sam i sipao pa je posle mast izbila dole kod noza.
Sto kazes da je sada kasno zbog lezajeva ili ceo trimer ne valja?Da li ti lezajevi mogu da se nadju i kada ih budem promenio da li ce sve biti kako treba?Inace trimer sam prekjuce kupio tako da nisam znao kako ga je predhodni vlasnik odrzavao.
A za lamelu jel se ona kupuje po marki trimera ili je za sve ista i koliko ona kosta?I jel smem jos ovako da kosim mislim zbog lamele?

Da na taj sraf mislim, i tu treba da sipas mast.
Mogu da se zamene lezajevi, verovatno. Mislim da je kasno sto se tice lezajeva, tj prenosne glave. Sto se tice rada na leru, nesme da se okrece noz kad motor radi na leru,sto kod tebe nije slucaj, a to ukazuje na kvacilo koje je za zamenu ili na nesto drugi kvar zajedno sa kvacilom. Trebao si to da vidis kad si kupovao trimer.

Kupio sam ga preko interneta pa nisam mogao da vidim kakav je dok nije stigao a i kad je stigao ne razumem se pa ne znam sta je.
Da li mislis da je jos nesto pokvareno zbog tih lezajeva mislim na "kardan" ili nesto drugo inace noz to jest to sve tu nema lufta.

draganbre nemogu poslusati snimak jer mi je jako spor net. u glavi imaju dva lezaja i dva zupcanika koji prave prenos. lezajevi su sigurno standardni i mogu se zamenuti . moze se otvoriti glava oprati pa pogledati zupcanici dal nije zub neki pukao ili se slizali pa preskacu. ali hoce i do kvacila ako okrece da malo tandrce. trebalo bi skinuti stap gore god motora. na izlasku kod lamele i korpe trebalo bi da ima jedan ili dva lezaja. treba videti dal nema i tu lufta pogotovu unutrasnji u korpi jer onda hoce isto lamela da okrece i tandrce. ili je opruga na lameli otisla pa prerano hvata prenos. ti trimeri su isti kao vecina tih modela samo razlicito ime nose. cini mi se da je ta i ALKO potpuno isti sto se mehanike tice i jos neki po imenu trimeri. ima ih 5-6 istih samo ime drugo.probaj prvo malo smanjiti ler na sraficu kod sajle gde se kaci. mali srafic bi trebalo da bude. akoi tad okrece kardan lamela ili lezaj u korpi kvacila su losi sigurno. u prenosu uvek ima malo lufta i hoce tandrkati na leru ako lamela nezaustavi prenos.a lezajevi cim suste na glavi trebalo bi ih zamenuti jer su verovatno na suvo radili i usla cak i kondenzacija i voda od trave.

Poslednja izmena:
Meni se desi da taj sraf zalomi i pola ispadne napolje a druga polovina napravi dzumbus unurar glave,koja je glupost sto nisu stvili mazalicu na mesto tog srafa.Zamenio lezajeve i sad radi opet a nije moralo ni da dodje do toga samo da je jedna obicna mazalica tu bila.

Ja sam danas uzeo husqvarnin silk cetvrtasti zeleni i nije nesto skup 15din metar e pa u nedelju cu da vidim kako ce da se pokaze

Pozdrav svima imam jedno pitanje imam Stihl FS-56 kupljen nov u Martu 2011, kod mene kosi svakih 14 dana 1,5-2 sata.
Do sada nisam nikada menjao niti prao vazdusni filter pa me interesuje da li je ovaj moj filter za zamenu da li moze da se pere
ili se kupuje nov?
Unapred zahvalan pozzz.

to je neka vrsta filca koliko vidim. mislim da se moze oprati. ja sve filtere potopim u odmascivac za pranje motora i isperem toplom vodom i ostavim da se osusi na suncu. to imas na svakoj skoro benziskoj pumpi za kupiti i nije skupo.probaj sa time oprati.i zduvaj kompresorom ako je gusto sace.verovatno ih treba i promenuti posle nekog vremena.

Villager bije li bije.Umesto da tupim lanac ozemlju odsecem s timerom cas .Obidjem krug i drvo pada odmah .

slika2055.th.jpg
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh