Trimeri

neki motori su samo predvidjeni na mesavinu od 1%. i jako retki i korista ta da kazem specijalna ulja koje fabrika deklarise. vecina svih motora dvotaktnih koriste mesavinu od 2% i tako je preporuka vecine proizvodjaca. ali kod nas sta je original i koje je dobro i kvalitetno moze se samo duzim iskustvom znati . ja sam zadovoljan na dolmarovo ulje i to pise u preporuci ali uvek sipam 2,5% i u testeru i trimer i ostale dvotaktne koje imam. radi ipak malo boljeg podmazivanja i loseg kvaliteta goriva. i uvek sveze koristim. najvise do 3-4 dana koje odstoji. to je i dosta bitno jer duzim stajanjem mesavina gubi svojstva podmazivanja . sve preko 15 dana prosuti. do sada mi rade besprekorno sve masine a koristim i husvarnino ulje u metalnoj ambalazi od 1L.mislim da je ono ponajsigurnije i najbolje. ali to je moje misljenje

Smješa od 2% znači da je odnos gorivo/ulje 50:1 a 2,5% je 40:1, a kad su u pitanju kvalitetnija ulja možeš mješati i 2 % umjesto 2,5% ali ipak koliko god kvalitetno ulje bilo umjesto da mješaš 5 l sa 100 ml ulja onda smanji gorivo, nemoj 5 l stavi 4-4,5 l, jer je loš kvalitet goriva. Meni su u ovlašćenom servisu tako preporučili.

Najjednostavnije flašu od minakve 2 l benzina i 50 ml ulja ( ima sad zgodnih flašica od hemije za prskanje od 50 ml i samo je dobro isprati) i mera ko bog i ne pravi se previše goriva da ne stoji i uvek je lako napraviti u tom odnosu nećete sigurno pogrešiti

Уље иде само у мјешавину, а од подмазивања требаш само с времена на вријеме подмазати главу тримера, са товатном масти у туби. Имаш вијак са стране на зглобу и подмазујеш кроз рупу док не буде пун.

Da li na vrhu glave ispod noza ima neki lezaj?Kada okrenem noz rukom i kada je u "leru" tu se nesto cuje ne umem da objasnim kako ali nije neko "krljanje" vise je kao da zvizdi ali ne non-stop kao da noz kaci u nesto ali ne kaci nigde kada se da gas onda se ne cuje.
I kada je u "leru" jel treba noz da se vrti ili ne?

Poslednja izmena:
Danas kupio i po prvi put malo radio sa trimerom. Kosio travu "zvezdom". Radio je normalono bez vibrtacija, ali pri kraju poceo je dosta da trese. Ne udara noz u štitnik. Dal je to tako treba il nešto nije uredu? Upitanju je Vilidžer BC-1900XC.

@draganbre iznad noza ima lezaj pa dva zupcanika i opet lezaj. tako sa kardana ide prenos. mozda nemas masti u glavi dovoljno ili nikako pa se hoce cuti zvuk. na leru netreba da okrece noz ili glavu sa strunom. @kololgas mozda se otpustila matica sto drzi noz ako si zakacio nesto. nebi smelo da trese a pre toga nije. kako si postavio noz jesi plotne postavio kako treba da noz zaskoci u jednu a druga plotna ga priteze sa maticom i osigurac spentla na kraju. ako je noz ispravan i pravilno namesten nesme praviti vibracije

Probacu sutra da skinem noz i da vidim sta se desava a sta moze da bude pa se u leru okrece noz?I jel se glava podmazuje sa obicnom tovatnom mascu ili ide nesto posebno za trimere?

Danas kupio i po prvi put malo radio sa trimerom. Kosio travu "zvezdom". Radio je normalono bez vibrtacija, ali pri kraju poceo je dosta da trese. Ne udara noz u štitnik. Dal je to tako treba il nešto nije uredu? Upitanju je Vilidžer BC-1900XC.
Ako nije tajna koliko para je taj trimer?Ja sam bio da gledam kakav je,ali ga nije bilo u radnji kod mene tako da nisam saznao ni cenu.I kako ti se cini,jel valja to bar na izgled?

@draganbre .ja podmazujem litijumskom sve. nemas potrebe skidati i rasklapati .ako ti na leru okrece noz onda ti je ili ler veliki i treba smanjiti ili je nesto sa pogonskom lamelom kako netreba.ona je centrifugalna kao i kod testere princip. ako oslabi ili pukne neka oprugica ona hoce na leru da napravi prenos

Mislio sam da skinem da bih video da nisu otisli lezajevi,jel valja sa da se podmaze sa tovatnom posto je vec imam ili da negde trazim litijumsku mast?

nemoj neku samo koja je previse gusta.veliki je broj obrtaja pa ce daviti i motor a moze se i glava grejati.probaj lufta dal ima kad klimnes za osovinu u stranu.to retko odlazi jedino ako nije nikako podmazivana a radila i radila.a mozes izmesati i toat mast i ulje pola pola . ja sam razmisljao i u moj alko da to naspem jer male je snage.

ako nema tako nemoras ga ni skidati.tu nema onda lufta. samo podmazi i teraj.to jednom godisnje podmazes ili dvaput ako bas mnogo kosis.nema potrebe za vise.kod mene na glavi odvrnem vijak i uvrnem mazalicu i napunim. a prosle godine sam kupio plasticni spric za podmazivanje vodilice kod testere i sa njime zgodno napunim.a jeftina spravica 400din

vica022. Postavio sam nož upravo kao što ste i rekli. Al nisam proverio dal se matica olabavila.. Proveriću to sutra.
Aco, ja ga platio 22300 din. BC-1900S je nesto jeftiniji (oko 19500 din.) Ovde kod mene ima svih modela.. A dal valja, ne znam. Vreme ce pokazati. Ovo mi je prvi trimer i nemam apsolutno nikakvog iskustva sa tim, pa nemogu da komentarisem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh