Trimeri

necete vjerovati ja sam svoj kupio u petak a jos ga nisam stigao upaliti da odradi malo
Ima vremena za rad samo da stane ova kisa. Iz sopstvenog iskustva i iskustva ljudi koji ga imaju godinama mogu ti reci da nisi pogresio. Uz normalno koriscenje sluzice dugo. Ja svoj imam vec 2godine i sem nekih sitnih kvarova od max 200din nisam imao a pokosio je i iskrcio mnogo za ove dve godine i nastavljamo dalje punom parom. Vitalni delovi (motor, kvacilo, prenosni mehanizam i td..) su jos uvek u fabrickom stanju to proveravam na kraju svake sezone bas iz razloga sto zelim i sam da se uverim od kakvih je materijala napravljen i da bih slucajno izbegao neplanirane intervencije u sezoni. Zasad mi je jedini problem benzin i nit za kosenje sto se tice izdataka za njega. Srecna kupovina i da te sluzi jos 15 godina :ppozdrav:

Stvarno neznam sta fali vilageru i sto ga pljuju mene sluzi godinama prvi sto sam imao sluzio me 4ili5 godina njega sam prodo u ispravnom stanju i kupio drugi jaci model (prosle godine) i vec sam ga otplatio posto usluzno kosim.

Ja sam imao neki sivi delimicno rebrast, na mom jonseredu kad sam ga kupio pre mesec dana i bio je ok kolko ga je bilo na glavi, a onda kupio narandzasti vilager 2,4mm i stvarno se brzo trosi (cena 130 din/15m), al nije bilo drugog u selu, pa samo da pokosim i razradim masinu, pitao sam za iskustva ostalih na forumu koji je dobar silk pa da probam.

Ja koristim neki weed-go (zelene je boje) trouglastog je preseka f2,4mm to sam uzeo na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu pre 2 godine.Kotur od 100 metara se prodavo za nekih 1000din.

Ja imam mali elektricni Einhel Royal na kojem mi pokvarila samo ta glava gde se stavlja nit za kosenje. Izlizalo se od odvrtanja-zavrtanja jer je plastika. Ne znam jel moze to da se popravi i da se stavi drugo.

Sent from my HUAWEI U8815

da li neko zna koji je ovo trimer,sluzi me odlicno a nemam pojma nista o njemu
1366994490813.jpg
1366994517693.jpg
1366994607015.jpg
1366994478943.jpg
1366994581641.jpg

Eefco 8200. Italijanska masina, Efco ali i Olympyk, Olympic, Oleo Mac, Emak, Blitz, Folux, Spartan, Spartacus sve je to istog proizvodjaca i sve su masine u rangu stihla, husqvarne ..... Sluzice on jos dugo, napravljeno da traje. Ako ti nedaj boze zatreba delova ides u servis oleo mac jer je kod nas najpoznatija od ovih navedenih. Ima dosta istih modela efco i oleo mac, baza je ista samo detalji su razliciti i nalepnice.::namigivanje::

@tintoreti,hvala puno na informaciji,koliko malo trosi to je cudo a jos samo kad bi znao kolika je jacina bio bih ti veoma zahvalan i da li moze da tera noz,nikada ga do sad ni sam kacio a hteo bih da probam,hvala puno jos jednom :ppozdrav::bravo::cao:

ako ima sajlu (pri dnu sipka je kriva) nemoj kaciti noz jer moze doci do pucanja sajle. jacina rekao bih da je malo slabija varijanta, po oznaci zapremina motora bi bila oko 20cm3 (oko 1ks) tako da ti nebih preporucio stavljanje noza jer je dosta slab da bi nosio noz.

moj alko je 0,9kw i tera noz bez ikakvih problema. lakse je nosi nego glavu sa silkom. samo je bitno da prenos nije preko sajle nego osovina. sto rekao tintoreti ako je zakosen stap onda je sajla prenos a ako je ravan i u dnu imas glavu sa reduktorom mozes slobodno noz staviti. samo maticu obavezno osiguraj sa spentlom[maticu sto steze noz.imas iznad matice dodatnu sesirastu plotnu koja se stavlja i steze noz maticom ispod

Danas sam "probudio" zver.
Posle pocetnih problema ociscen filter vazduha koji je bio zacementiran i malo stelovanje i zavrsen fin poso.Koriscena STIHL struna 2.7mm,10.7m 300din.Jedino sto sam imao problema da mi se struna kida unutar glave,a ne na po malo pa da je izbacam.

Nazad
Vrh