Trimeri

Ja kupujem Stihl-ov kvadratni 1m kosta 15 dinara, i godisnje potrosim oko 500-600m.. :)

Zadnjih 5 dana sam maltretirao moj novi jonsered bc2126, malo je reci da sam odusevljen, potrosio 7-8 rezervoara, 4,8 kg ne oseti se na ramenu, iako je 1.1ks kosi travu 40-50cm bez problema sa 1/2 ili 2/3 otkosa glave, koristio sam narandzasti vilager najlon 2,4mm (130 din - 15m) i primetio sam kad se pusti na max. duzinu koju stitnik dozvoljava da se brzo skrati i smanji otkos glave i onda se ne trosi vise, al je ucinak manji, koji bolji najloni postoje na trzistu?

Danas normalno upalim trimer bez ikakvih problema, i posle 10 minuta rada samo je poceo da gubi gas kad mu dam veci gas on se ugasi i stalno tako da li neko moze da mi pomogne ??Inace imam vilager trimer bc 1250 star je 4 godine ali do sada nisam imao ni jedan kvar a koliko je pokosio to samo bog zna "D

Danas normalno upalim trimer bez ikakvih problema, i posle 10 minuta rada samo je poceo da gubi gas kad mu dam veci gas on se ugasi i stalno tako da li neko moze da mi pomogne ??Inace imam vilager trimer bc 1250 star je 4 godine ali do sada nisam imao ni jedan kvar a koliko je pokosio to samo bog zna "D

Posto sam imao i ja taj problem(imam isto vilager)pogledaj da nije filter u rezervoaru prljav

Koji silk kupiti dal neki kvalitetniji ili kineski mada ja sam proslo leto kupio vilager silk petokraki od15 i izguro celu sezonu

Kupi Husqvarnin sivi sto kosta 27 dinara metar , nije isti precnik po celoj duzini .Kosio sam juce 20 ari s njim i nisam ptorosio vise od 3-4 metra a benzina samo 2 litra , svo vreme radio villager 1900xc pod punim gasom.

evo ponovio se i ja danas
viewer.php
[/URL] [/IMG]

Da se nadovezem na temu o glavi, imam malu zamerku za Husqvarninu glavu, cim je teren malo neravan brzo se potrosi najlon. Tacnije kada glava malo udari o busen odma izleti najlon tako da sam danas potrosio 5m najlona na 20m odkosa sto je malo neverovatno al tako je bilo.
Verovatno je u pitanju rezna glava T35 ili T45. one imaju to famozno jastuce sa donje strane koje korisnik nehoticno aktivira cim pri radu pipne podlogu. Bio sam u stanju da stracim dnevno i svih 15 metara najlonske niti, punio po 2 i 3 puta dnevno. A onda sam kupio novu profesionalnu Husqvarna reznu glavu Trimi S 2 (oko 5500 dinara!) i sa njom te pojave nema. Kada osetim pri radu smanjen otpor (skratila se rezna nit), zastanem da rucno pustim jedan do dva klika novog najlona, i prasim dalje. Utrosak reznog najlona je neuporedivo manji, par klikova dnevno, radim po nekoliko dana bez prestanka i samo sipam gorivo! Glava Trimi S 2 je vrlo skupa, ali slicno funkcionisu jeftinije Husqvarna S35 i S45 rezne glave a kostaju oko 1300 dinara (?). Korisnik izbacuje reznu nit rucno, dugmetom sa gornje strane glave, nece da se aktivira nehoticnim udarom u podlogu.

Poslednja izmena:
Ja koristim fs 55 od 2001 godine i prosle godine pukla radilica pa zamenjeno sa istimfd55 tako da imam delova za rezervu .Inace pokosilo boga oca svega i svacega bilo je dana kad je radila ceo dan

cestitke za kupovinu viligera. samo kvalitetno ulje i teraj ga. ako nije dobar pod garancijom ce ispoljiti greske i odmah ga salji u servis. mene je testera zezala i kad je dosla sa servisa i uradjene generalne druga testera je sad .ako se pokaze dobro tim bolje i nemoj je mnogo milkiti. mesavina 2,5% i teraj.posle duzeg kosenja na punom gasu nemoj odmah gasiti nek odradi malo na vecem leru i nema brige.

@ mladenmaso nemoj ga ni ostavljati da se uhodava na prazno. najbolje u radu sa dopola gasom .izbegavaj pun gas bar prva dva tri rezervoara. nije preporuciv rad na leru duze vreme zbog podmazivanja. ja ga uvek pojacam malo ler gas i posle teskih kosenja ga ostavim da odradi malo na tom povecanom leru bar 2-3 min da se rashladi pa ugasim. mec 7 god me sluzi besprekorno a jos i usluzno kosim. i kvalitetno ulje za mesavinu i uvek sveze sipaj i nema problema.

@ mladenmaso nemoj ga ni ostavljati da se uhodava na prazno. najbolje u radu sa dopola gasom .izbegavaj pun gas bar prva dva tri rezervoara. nije preporuciv rad na leru duze vreme zbog podmazivanja. ja ga uvek pojacam malo ler gas i posle teskih kosenja ga ostavim da odradi malo na tom povecanom leru bar 2-3 min da se rashladi pa ugasim. mec 7 god me sluzi besprekorno a jos i usluzno kosim. i kvalitetno ulje za mesavinu i uvek sveze sipaj i nema problema.

Moj bc 1900xc je ovog proleca popio i smesu staru 4 meseca i radio kad sam ga kupio ceo rezervoar na leru i , posekao trnja i trnja i proslog cetvrtka bez stitnika na punom gasu sa husqvarninim silkom potrosio 2 litra benzina na 20 ari , gasen samo dok je sipan benzin i cim budem mogao ide u trnje . I koliko mi se cini nnista mu ne smeta , a mesavina je 2% husqvarnino xp ulje . Po mom misljenju , njemu su najgori sitni delovi koji mogu da zeznu na duze vreme a ne motor, prenos, kardan , glava sa zupcanicima. Kad ispusti dusu kupujem novi bc 900s , ni 0,1 KS vise od 1,2 KS za travu .

Ma Viliđer 1900x je ĆUDO, ba..nema tu neke prevelike priće..š'a reći..osim da ga spakuješ u kontejner.

Blago JUNACIMA, da ih ćujemo za godinu-dve.:ppozdrav:

Nazad
Vrh