Trimeri

Skoro sam kupio Womax trimer, model Pro Power W-MS 1700B. Ne koristi se nesto mnogo, vise sam ga kupio da se nadje. Medjutim problem je sledeci (ako je to uopste i problem, posto se nikako ne razumem u te stvari).
Trimer pali i radi samo kada je sauh u donjem polozaju, odnosno kada je otvoren. Nakon paljenja, kada ga vratim u gornji polozaj, odnosno zatvorim, trimer ne prima gas i ugasi se.

Skoro sam kupio Womax trimer, model Pro Power W-MS 1700B. Ne koristi se nesto mnogo, vise sam ga kupio da se nadje. Medjutim problem je sledeci (ako je to uopste i problem, posto se nikako ne razumem u te stvari).
Trimer pali i radi samo kada je sauh u donjem polozaju, odnosno kada je otvoren. Nakon paljenja, kada ga vratim u gornji polozaj, odnosno zatvorim, trimer ne prima gas i ugasi se.
Saug služi kako bi se motor lakše startovao u hladnim uslovima. Zatvara dovod spoljnog vazduha da bi se motor lakše ugrejao i krenu sa radom.
Prilikom starta sa zatvorenim saugom isti se otvara sekundu, dve nakon uspešnog starta motora. U protivnom bi se trimer sam ugasio nakon nekoga vremena.
Ako startuje bez problema sa otvorenim saugom onda nema potrebe da ga zatvaraš dok ne budeš imao problem.

Ja imam sličan motor na duvaču za lišće. (isto Womax) Malo mi je čudno što preporučuju mešavinu 1:25 što je duplo jače od većine malih dvotaktnih motora. Al aj, šta je tu je. Valda će da traje. I ja ovo slabo koristim.

Reci mi da li na trimeru imaš meki starter? Tj. kad povučeš kanap za verglanje ne zapne odmah punom snagom nego postepeno?
Odlična stvar, pogotovo za te jeftinije motore gde ime je starter boljka. Ovo ga u velikoj meri čuva, a i prijatnije je za korišćenje.

Recimo 4-taktni hondin motor za trimere i puhace lisca se jako razlikuje kod starta u odnosu na klasicne 2-taktne motore.
Vrlo lako se povlaci spaga u odnosu na 2 taktne te snage

Ti 4-taktni motori imaju drugacije kuciste od klasicnih i drugacije podmazivanje motora.
I ne trebaju mjesavinu i u radu ne proizvode toliko dima.

Pozdrav,
Planiram kupiti trimer za košenje vinograda, ukupno ~100 ari, pa ako može savet koji uzeti:
STHIL FS250, HUSQVARNA 541RS, OLEO-MAC 746T.

Unaored hvala!

Ja 30 ari kosim sa kinezom Straus već 11 godina. Od ove godine vilager bc43eb a kinez će biti u rezervi.

Ja takvog iskustva nemam, ali mogu reći svoje razmišljanje, ako bih odluku za sebe donosio.
Brzom pretragom, vidim da je Stihl najlakši i najjeftiniji.
Razlika između prvog i trećeg je dva kilograma i nekoliko hiljada dinara.
Plus, verujem da gde god bili, Stihl pre ima servis nego Oleo Mac.
Ovako, verujem da sva tri imaju dovoljno snage i udobnosti i za više rada od košenja jednog vinograda.
Meni se izbor nekako sam nameće, iako bih za sebe najverovatnije uzeo Husqvarna, jer nije mainstream i više odgovara mom karakteru. Ali, ovo je već nešto totalno subjektivno.

Inače..
Ovih dana smo na nekom kolektivnom raspustu, pa imam više vremena za pregled YouTube kanala iz oblasti trimera i uopšte malih mašina. I zanimljivo što bih izdvojio jeste, da za najviše dve hiljade dinara (+ PTT), dva imbusa i petnaestak minuta, možemo na kinezu povećati snagu postavljanjem klipa ø44 (tamo gde trimer ima originalno 40).
Ja ako ne pronađem za potrebno, to neću ni raditi. Neka ga za sada u eksploataciji takav kakav je. Ali je fino znati da nije ni teško ni skupo, a izgleda da pravi osetnu razliku.
Doduše, još nisam pronašao koji promer klipa ima AGM 520, ali verujem da je upravo 40.
Znate li vi koliko je?

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Planiram kupiti trimer za košenje vinograda, ukupno ~100 ari, pa ako može savet koji uzeti:
STHIL FS250, HUSQVARNA 541RS, OLEO-MAC 746T.

Unaored hvala!
Увек бираш према квалитету сервиса који ти је најближи... Онда према финансијским могућностима.... ту површину кад се одузме кошење трактором и између редова остаје само између чокота а то може и кинез да уради. Ипак добро је што ћеш одабрати мало јачу машину...

Срећна куповина...

Nazad
Vrh