Trimeri

Tako je i meni trebalo kosenje pre 8god i vidim kod komsije tip kosi trimerom. Pridjem, pitam ga koliko bi kostalo i meni da pokosi. Kada mi je rekao cenu, zahvalim se samo i odem. Pogledam po internetu koja je cena vilidzera. To je bio petak.
U ponedeljak sam kupio trimer.
Po usluznim cenama, posle 5 kosenja, isplatio sam ga sa sve gorivom

Ja sam napravio okvirnu cenu od 1.500 dinara po satu.

Ljudima treba sređivanje dvorišta, plačeva da kažem, pošto je to mešano. To su ukrasni travnjaci, ali i travnate površine po dvorištu, oko ograda, bašti, voćnjaka i sl. Tako da ne mogu ići na površinu.
I obično sve bude gotovo za sat do najviše dva.

Jedino je duže posla kod onih koji dođu tokom svog godišnjeg odmora iz inostranstva, pa je tada korov kod njih obično u visini pojasa, pa i ramena.

Znam, nisu ni cene svuda iste. Ovaj naš kraj važi za generalno siromašniji, pa su i cene niže. Mada, ne treba raditi ni baš džabe. Iako takvih ima.. (što je meni ok - neka im rade oni)

Ostalo..
Bila kišica noćas kod nas. Ali, sada je sunčano. Da se vlaga malo povuče, pa odoh da nastavim juče započeto trmarenje po livadi.
A komšija ima nameru da kupi trimer. Kaže da mu treba. Logično.
Ali, da ja ipak dođem neki dan, jer on sada ima prečih stvari.

Poslednja izmena:
Ja sam se ove godine svugdje doobro nategao, jer raste bolesno brzo, gotovo duplo brže nego prošle, a cijene fiksne ostale, tako da nešto što sam završavao za 2h, za iste pare gulio 3.5, i to baš se oteglio i radio najjače i najbrže, bez da sam sebe štedio.

Tako je i meni trebalo kosenje pre 8god i vidim kod komsije tip kosi trimerom. Pridjem, pitam ga koliko bi kostalo i meni da pokosi. Kada mi je rekao cenu, zahvalim se samo i odem. Pogledam po internetu koja je cena vilidzera. To je bio petak.
U ponedeljak sam kupio trimer.
Po usluznim cenama, posle 5 kosenja, isplatio sam ga sa sve gorivom
Svaka čast tom tipu. Ja sam dugo bio glupan koji je imao mnogo savjesti i radio ljudima haman džabe.
Kasnije se malo opasuljio, ali sam se do tad nategao i naradio za sitne pare prilično.

Sad nemam potrebe da kosim, pa samo idem gdje baš ima kajmaka, ali nemam ni milosti sa cijenama samo uzimam gdje mi za sat posla može ostati barem 25 eura čistih. Kome ne paše, zove dalje, ili nek nabavi opremu. Kao što ja ne bih nikad platio dnevnicu 150-200 eura moleru, nego sam i polako odradim.

Nazad
Vrh