Trimeri

Da se nadovezem na temu o glavi, imam malu zamerku za Husqvarninu glavu, cim je teren malo neravan brzo se potrosi najlon. Tacnije kada glava malo udari o busen odma izleti najlon tako da sam danas potrosio 5m najlona na 20m odkosa sto je malo neverovatno al tako je bilo.

Da ti nije opruga na dugmetu za ispuštanje silka premekana. Stavi drugu tvrđu, ili podbaci nešto po postojeću. Ja sam neki dan isto kosio, ista glava t35, potrošio sam 2 rezrvara i potršio sam 40, 50 cm silka.

Pogledaj u servisu gdje si kupio glavu da li imaju oprugu od t45, ako su sitog promjera iz iskustva znam da je ona monogo tvrđa. Ako ništa ne nađeš podbaci nešto pod postojeću u visini od 2,3 mm.

i kod mene je na alku husvarnina glava i nemam problema. one jesu malo osetljivije ali moras prvo uvezbati ruke i nastelovati remen da ti glava stoji nakoso a ne ravno .bolje je na neravnim terenima. privuces trimer vise ka uvis. ja sam danas pokosio i to zestoke trave oko 5ari i nesto u obali gde svacega ima sa mozda 1m najlona i to je debelo siblje iseklo par puta. goriva ni pola litre za sat rada vecinom na punom gasu.alko 900 s

Danas sam malo radio sa nekim Villager trimerom i mogu da kazem da sam zadovoljan.Znaci mala,ali jaka trava,sa dosta busenja i bas lepo je sece.Nije bilo potrebe da dajem veliki gas,a inace odlicno prima gas,znaci odlican odziv i odlican rad.
Bas dosta sam radio sa Stihl FS 350 i obarao sa njim manje bagreme i bas sam zadovoljan,ali eto ni Villager od 18000din nije los za neke sitnije poslove.

4 takta u odnosu na 2 takta. I malo o Makita trimerima...

Pozdrav ljudi,
već neko vreme pratim ovu temu i dobar deo sam pročitao, ali se nešto ne sećam da je neko pominjao četvorotaktne trimere?
Probao sam pretragu sa rečju "takt" i - 0 pogodaka...
Ima li ko iskustva sa njima?

Koje su prednosti/mane?

4 takta u odnosu na 2 takta.

Kupio bih za zaraslo trnje, šiblje, tanje drveće...

Merkam makitu, npr

http://www.makita.rs/tool/22015/EBH341U.html

Piše Profesionalni korisnički tip za odlično manevrisanje pri teškim radovima u šumarstvu i na gradilištima...
7,1 kg, 10.000 min[SUP]-1[/SUP] 1,5ks /1,07 kW, 0,65L, 33,5 cm³, 4-taktni motor

cena prava sitnica - oko 400€...

Čini mi se da Stil i ostala jača konkurencija manje nudi u tom opsegu cena?

Kakva je uopšte makita na ovom polju (znam da su im mašine inače profi, ali tek odskora sam video da imaju i trimere...)

Na sajtu ima i modela EM4351UH/EM4350UH
http://www.makita.rs/tool/22015/EM4351UH.html

8,6 kg, 2 hp, 1,5 kW, 0,68 L, 43 cm³, 4-taktni motor
ali nisam uspeo da nađem cenu...

Od dvotaktnih ima profi
2-taktni motor 45cm3 DBC4510KIT
Makita benzinska motorna kosa 2-taktni motor 45cm3 DBC4510KIT
Cena oko 700€...

7,9 kg, 13.500 min-1, 3,1 hp, 2,3 kW, 1 L, 45 cm³, 2-taktni motor

Ali to mi je već previše para...

Eventualno
Makita RBC420E
Motor 2-Takt 40,2 cm³1,4 kW0,83 l7,9 kg
ona je oko 450€...

Po meni ista stvar samo sto ima vise bespotrebnih delova koji mogu da se pokvare na tim 4taktnim motorima(nisu dobro prosli kao inovacija i mislim da ce ih sve manje biti). Najbolje je uzeti neki od proverenih 2taktnih masina kao sto su stihl, husqvarna, oleomac, jonsered......

Poslednja izmena:
Pa 4t i 2t nikako ne moze da bude ista stvar.Ako nema pisano o 4t trimerima o motorima bar ima dosta i prednosti i mane su u principu iste i kod trimera i kod motora.4t imaju manju potrosnju,manje zagadjuju okolinu i imaju bolji zvuk.2t imaju obicno vecu snagu iz iste zapremine i bolji odziv na gas,ali i vecu potrosnju i kraci vek trajanja.Pa ko sta voli nek izvoli.

Jbg ne vole svi prdav zvuk::namigivanje::
Slazem se sa tobom da je za trimere i testere 2t neprevazidjen jer ima veliku turazu i bolji odziv na gas i vecu snagu iz iste zapremine.

Pozdrav ljudi,
već neko vreme pratim ovu temu i dobar deo sam pročitao, ali se nešto ne sećam da je neko pominjao četvorotaktne trimere?
Probao sam pretragu sa rečju "takt" i - 0 pogodaka...
Ima li ko iskustva sa njima?

Koje su prednosti/mane?

4 takta u odnosu na 2 takta.

Kupio bih za zaraslo trnje, šiblje, tanje drveće...

Merkam makitu, npr

http://www.makita.rs/tool/22015/EBH341U.html

Piše Profesionalni korisnički tip za odlično manevrisanje pri teškim radovima u šumarstvu i na gradilištima...
7,1 kg, 10.000 min[SUP]-1[/SUP] 1,5ks /1,07 kW, 0,65L, 33,5 cm³, 4-taktni motor

cena prava sitnica - oko 400€...

Čini mi se da Stil i ostala jača konkurencija manje nudi u tom opsegu cena?

Kakva je uopšte makita na ovom polju (znam da su im mašine inače profi, ali tek odskora sam video da imaju i trimere...)

Na sajtu ima i modela EM4351UH/EM4350UH
http://www.makita.rs/tool/22015/EM4351UH.html

8,6 kg, 2 hp, 1,5 kW, 0,68 L, 43 cm³, 4-taktni motor
ali nisam uspeo da nađem cenu...

Od dvotaktnih ima profi
2-taktni motor 45cm3 DBC4510KIT
Makita benzinska motorna kosa 2-taktni motor 45cm3 DBC4510KIT
Cena oko 700€...

7,9 kg, 13.500 min-1, 3,1 hp, 2,3 kW, 1 L, 45 cm³, 2-taktni motor

Ali to mi je već previše para...

Eventualno
Makita RBC420E
Motor 2-Takt 40,2 cm³1,4 kW0,83 l7,9 kg
ona je oko 450€...

AKo hoces da ne mislis na rezervne delove i nerviranje , uzmi Husqvarnu , Stihla. Kostaju u tri piiiiiiii p ali ne mislis ni o cemu. AKo hoces da prodjes jeftinije uz nerviranje zbog nedostatka rezervnih delova , zbog lomova koje sam napravis i izazoves na masini uzmi a posle muku mucis jer nema rezervnih delova mozes i villagera uz husqvarnin scarlett cirkular i seci tanje drvece slobodno s njim. To sam sve radio sa svojim villagerom i moze da izdrzi, samo mu treba dobar cirkular.

E pa sad da sa stihlom i sl mašinama ne misliš ništa ne bih se baš složio isto ih ljudi vozaju po servisima kao i jeftinije mašine kod mene komšija ima stihla f80 ili tako nešto sto puta bio u servisu i uvek isti problem palenje kad upali čovek sretan ne gasi ceo dan

Uzmes stihl fs 350 ili fs 400 iresio si sve probleme, bar za narednih 15 do 20 godina uz normalan rad. Servis i rezervni delovi obezbedjeni u svakoj specijalizovanoj prodavnici.Sipes gorivo nabijes misice i udri ceo dan.

A jel zna neko koja je razlika izmedju onog Villager trimera 1900s i onog crnog valjda 1900x?Vidim da je razlika u boji i ceni,a ne znam dal ima jos nesto.

Nazad
Vrh