Trimeri

Na KiM 24000, inace je u BG 29200, iste su mu karakteristike kao stihl FS 55, ubacio bih slike al ne znam kako.

jonsered je nesumnjivo viša klasa od villagera, naravno uz uslov da si svjestan mogućnosti mašine od 0.8 kW. Tu je vjerovatno sajla, a ne kardan, i o trokrakom maču nema govora. Srećno u svakom slučaju, da te dugo posluži!

Hvala, kod mene je cista trava medju vocem na 10-ak ari, bez zbunja i bilo cega drugog, sve se resava flaksom, noz maltene ni ne treba, zato sam se i odlucio za slabiji ali kvalitetan trimer, na preporuku Dejana 351 i ostalih koji su pisali sta su sve kosili sa FS 55, a isti su (1.1ks, 28ccm, 4,8kg, sajla a ne kardan).

2luq3ps_th.jpg
bhke13_th.jpg
2uxxpi8_th.jpg
mws6cx_th.jpg
qzr5uc_th.jpg

352htgg_th.jpg
2r5yddf_th.jpg
2q8t3dd_th.jpg
2ry1spj_th.jpg
ayn5w6_th.jpg

Hvala, evo malo slika od nove masine :osmeh:

lepa masinica .neka te srecno i dugovecno posluzi. i ja mog alka moram malo kresnuti , ova trava divlja ko nenormalna .pre neki dan sam kosacicom jedva prosao dvoriste e sad je na redu trimer

Imam vilager 1. 25 vec tri godine i za sada sam zadovoljan s obzirom na cenu.E sad me zanima potrosnja kod njega danas mi pogere dva l za nekih tri sata rada ili ti nekih 7 ari sto trave sto korova sam kosio.Jes da ga ganjam ko nezdrav ali mnogo mi se dere a kad mu smanjim ler gas onda se gusi!

ako je visoka trava i gusta i ima siblja mora se i kositi pod skoro mah. gasom a onda i trosi. na silk trosi dosta vise nego na noz i to osetno. ali malo bi ga trebalo i prestelovati karburator. posle ce manje trositi sigurno a i operi filter vazduha odmascivacem pa vodom i ostavi da se osusi. mozda je i on napunjen pa vise trosi.stric mi ima istog viligera i posle servisa mu dosta manje trosi nego pre toga.

Imam vilager 1. 25 vec tri godine i za sada sam zadovoljan s obzirom na cenu.E sad me zanima potrosnja kod njega danas mi pogere dva l za nekih tri sata rada ili ti nekih 7 ari sto trave sto korova sam kosio.Jes da ga ganjam ko nezdrav ali mnogo mi se dere a kad mu smanjim ler gas onda se gusi!

Imam isti trimer. Ako si kosio sa strunom to mu je ta potrosnja. Ako nemas betona tu gre kosis kosi sa zvezdom duplo manje ce ti trositi.

Postovani forumasi, obzirom da imam 5 svojih trimera, i koristm ih vec desetak godina, a ceo atar sam zarazio sa njima jer su ih uskoro posle mene svi pokupovali, bicu slobodan da iznesem svoja iskustva. Bez ikakvog iskustva ili uzora a siguran da mi tako nesto treba, prvo sam kupio polovan trimer HOMELITE Z 725 sa 1KS, zakrivljenom osovinom i sajlom unutra, rukohvat takozvani J, i gas takodje na osovini pri motoru, rezna glava samo sa najlonskom niti. Ovaj tip trimera je vrlo pokretljiv, lak, moze se motati oko cveca i raditi na kosinama. Mana je mala snaga i kratak domet na strminama gde se iz jedne tacke pokusava odraditi sto vise oko sebe, bez pomeranja. Potrosnja mesavine od 2 procenta je smesna, ispod 0,5 litara na sat rada. Konstrukcija i izrada su dosta solidni, u to vreme dolazili su sa zapada. Brzo je postalo jasno da potreba diktira veci domet.

Poslednja izmena:
Ja i nemam taj cirkular a i par puta sam stavljao zvezdu i za to vreme mi srce gorivo samo tako pa i vise i nepokusavam!

Ako i sa zvezdom mnogo trosi znaci da nesto sa tim trimerom nije u redu. Moj trimer kad stavim zvezdu trosi ko upaljac, kosim na mali gas, strunu koristim samo pored betona i drveca i nigde vise.
Vracas li sauh posle palenja?

vracam saug jer odmah se gasi kad bi mu dao gas,mada kada citam moj i ne trosi mnogo jer nekih 90min rada sa jednim rezervoarom ali me vise nervira sto se dere.Sada sam skinuo poklopac filtera da ga operem (ako je to sundjer)a oko njega i sam je on bio mokar od benzina!

vracam saug jer odmah se gasi kad bi mu dao gas,mada kada citam moj i ne trosi mnogo jer nekih 90min rada sa jednim rezervoarom ali me vise nervira sto se dere.Sada sam skinuo poklopac filtera da ga operem (ako je to sundjer)a oko njega i sam je on bio mokar od benzina!

Dere se zato sto sa strunom treba jak gas da bi kosio malo tvrdju travu, Stavi zvezdu i kosi malte ne na ler.

Nazad
Vrh