Trimeri

vracam saug jer odmah se gasi kad bi mu dao gas,mada kada citam moj i ne trosi mnogo jer nekih 90min rada sa jednim rezervoarom ali me vise nervira sto se dere.Sada sam skinuo poklopac filtera da ga operem (ako je to sundjer)a oko njega i sam je on bio mokar od benzina!

Da ti nije veliki ler gas , ako se vrti noz ili glava sa silkom i na ler gasu moguce da je veliki ler gas. Ne bi trebalo da se villageru vrti noz ako je na leru ali se dogadja i to . Cak i na mom villageru.

- - - - - - - - - -

Juce sam potrosio oko 5l sa mojim BC 1900. Danas ne mogu da stisnem desnu saku od davanja gasa. :osmeh:

Sto si a stezao toliko? Nisi ubijao vola maljom pa da moras cvrsto da drzis. Bole li ledja i noge ?

MTD 790 M je sledece sto sam kupio. Ravna osovina rastavljiva na polovini, sajla unutra, motor 1 KS, rukohvat takodje J tipa, gas na osovini pri motoru, rezni alat glava sa trimi niti i cetvorokraki noz. Sa duzom ravnom osovinskom cevi i cetvorokrakim nozem povecali su se domet i efekat kosenja jaceg zeljastog rastinja sa pokojom drvenastijom biljkom u otkosima. Bez iluzija i pretenzija na jace drvenaste biljke. Kosene su povrsine sa zapustenim Efizetum (Rastavic) gustim korovima do pojasa, detelina sa drugim travama i korovima do pojasa, i slicno, to su najtezi radovi kojima je MTD 790 M bio izlozen. Teze ili lakse radove, ali potrosnja goriva je bila najsvetlija osobina, od 0,35 do najludjih 0,5 litara na sat u nagorem unistavanju masine bez milosti. Lose strane su pucanje opruge na rucici gasa, cetiri puta pucanje sajlene osovine, razletelo centrifugalno kvacilo, potreba za generalnom poravkom motora posle oko stotinak sati rada. U Beogradskom servisu kod uvoznika, sve ove poravke izvrsene su pred ocima vlasnika za par minuta (opruga, osovina, kvacilo), do oko maksimalnih dvadesetak minuta (za punu generalku), svaki put za prihvatljiv novac (nisu skupi). Najveci gubitak bilo je vreme i neuradjen posao na parceli tog dana kada je planiran. Ukazala se potreba za nabavkom drukcije masine viseg kvaliteta, ili bar za rasterecenjem ove masine redjom upotrebom, pa da druga masina odradjuje deo poslova.

Poslednja izmena:
kao i sto sam napisao kad mu smanjim ler nema ostrinu i muci se mada da ne dramim vise nije to auto
ti si mu tu poremetio smesu. imas mali srafic blizu same sajle za gas i tu stelujes ler . taj vijak na opruzi je za vazduh. nemam uputstvo koliko treba biti odvrnut ali idi na to da nesme dimiti skoro nikako . kad upalis i vratis sauh i malo se zagreje kad mu naglo das gas mora primiti ostro i malo dima da se primeti. ako ti radi sa vecom kolicinom vazduha nece podmazivati dobro i ide u preterane obrtaje. vidi u uputstvu koje si dobio sta pise. sa nozem se kosi sa upola gasa i potrosnja je skoro duplo manja. a opterecenje masine minimalno. e sad kad je visoka trava i gusta tu se zna , gas do panja i malo je odmarati.

Izgleda da sam mu zesce poremetio smesu jer danas kad sam ga upalio trese se kao dres i potrosi goriva za minut sto je ostalo nekih 200gr.Nosim ga u servis plus je u garanciji jos!

Juce nisam mogao skinuti glavu sa Villagera i na kraju sam je isekao jer se ojela plastika oko matice na glavi. Danas otisao do Huqvarnine prodavnice i uzeo njihovu glavu. Kao da je pravljena za Villiger, 3x bolja od fabricke.. :osmeh:

T35 je sasvim dobra glava, samo mi ne ideu u glavu kako je t45x dosta jeftinija od od t35x. Imao sam t45x odlična glava za veće trimere.

Posedujem trimer Stil FS 120 sve super radi ali kada potrosi rezervoar goriva sledeci put nema sanse da upali sve dok se potpuno ne ohladi.Ne pomaze ni pumpica ni cauq ni pun gas ni bez gasa ama nisrt samo potpuno hladjene pa onda sve rdi kao novo.Da li je neko imao slican problem!?

Ovo kucam cisto da vlasnici villager bc 1900xc model iz 2012. znaju da agromarket jos uvek nije dobio stitnike za ovaj model . Ako idete u trnje s njim i cirkularom bolje skidajte stitnik jer ce sigurno da se polomi. Zato ce da padne rucno pravljenje , samo me interesuje koju debljinu lima da uzmem a da mogu da savijem cekicem a da se ne namucim. 1mm ili tanji ili deblji? Sto jesigurno sigurno je . Bolje i da sklepam od lima nego da bije po nogama ko zna sta.

Nazad
Vrh