Trimeri

pre nego sto motate silk na spulne stavite ga u vodu da bude potopljen jedan dan. tu sam foru u husvarninom servisu i jos par ljudi koji rade cuo. manje puca i manje se krza. elasticniji je. malo za neverovati ali isprobano i tako je.

i ranije su se provlačile slične priče i naravno blago rečeno smešne, naravno isključivo mislim na potapanje silka u vodu, jedina korist je potopiti ga u toplu vodu da na temperaturi odmeknei brzo ga namotati mada ni tu nema neke veće koristi, a sve ostalo je čista glupost potencirana čak i od trgovaca i pojedinih servisera, svi silkovi se rade od plastike ( mislim da su poliamidi u pitanju) i plastika apsolutno ne reaguje na vodu ( da je možda drveno bure u pitanju ne kažem)
tako da nemojte nasedati na gluposti u fazonu naš silk i nije nešto za te pare ali ako ga potopite u vodu preko noći e to je onda već mnogo drugčija stvar,
verujte na reč provereno, slučajno živim od proizvodnje plastike zadnjih 20 god

sto se tice potapanja silka ili strune stavi se u hladnu vodu. da le fora ili nije ja sam primetio razliku i poboljsanje. logike nikakve nema jer sam kvalitet je najbitniji. ali kad sam jednom kosio sa tim potapanim i potrosio i namotao isti takav samo nepotapan primetio sam da mi je ovaj poslednji cesto krzao se i pucao cak cesto i unutar spulne.nije to receno velika razlika ali se moze primetiti. koliko sam dosad potrosio silka i strune to je strasno jer radim i usluzno. dosad sam tri glave potrosio jer se izlizale ili razletele koliko se pojele. e sad da nema logike nema kao i mnoge stvari.

Zemo moj, to je samo subjektivni osećaj veruj mi, mada i ne moraš, svi mi možemo verovati svako u nešto svoje, kao što rekoh 20 g se profi bavim plastikom i poznajem je dovoljno dobro da mogu ovo tvrditi,mada i nemam potrebe sve ovo objašnjavati jer u jednoj zemlji gde postoji "kuvana" plastika zašto ne bi postojala i plastika koja "upija" vodu...

Jel'te, a te cirkulare jel kupujete one obične za testere ili one specijalne za trimere? Pitam jer su ovi obični dosta jeftiniji, a trebam da kupim.

A kakva je to kvalitetna trava?
Ja sam prosle sezone villageru dusu vadio i jos uvek radi kao prvog dana.

Pa zar nevidiš da je sprdnja u pitanju po smajliju...i ja imam taj jebeni Villager, što svi kude... pa radi sve moje potrebne poslove već 4godine!
U pitanju je BC900 koju koristim za manje kvalitenije trave...:haha:
pozzz joe!

pozdrav imam vec sest godina stilov trimer fs-90 i prezadovoljan sam sa njim u radu . prilikom zadnjeg proslogodisnjog kosenja primetio sam da oce da se ugasi na leru . sto se tice paljenja pali ko mina i kad dodajes gas radi ko sasav ma brija sve zivo i nikad nije servisiran a kakve je sve vrzine i travuljine ocisto sa nozem i najlonom e sad ako bi mogao neki konstruktivan savet za ovaj mali ler gas posto sam laik :sta:

imam i ja FS90 i to jeste dobra alatka,ako nisi skoro menjao svecicu,promeni je,ako jesi imas na karburatoru 3 srafa za stelovanje,i kad je trimer zagrejan malo zavrni sraf T,i to je to

ma nisam menjao nikako , samo sam pratio savet vezan za pravljenje goriva ono 100 gr ulja stilovog na 5 lit bezolovnog i podmazivanje na 20 radnih sati i to je to.

Nije los sablon , popravi ja s njim ivice i dotera ih na ugao kakve su bile pre nego sto sam zakacio vile s njim .

- - - - - - - - - -

izbacio agromarket nove modele trimera bc 1250 xc i 1900xc .NIje los ovogodisnji modle , bar na slici u katalogu. A jesu ovi iz agromarketa biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.Ove godine daju i stitnik za cirkular i novi nacin kacenja trimera na uprtace. E majke im ga nistackoj moracu da kupim taj stinitk ako ne bude mnogo skup ili da ga pravim od lima.

Vratio se sa kosenja sa trimerom ,sad predvece morao obuci kapu i rukavice +zastitna maska za lice hladno dosta napolju,jos mi se nije desilo da kosim a da je ovako hladno

Posle vise razmisljanja o jeftinijem vilageru, juce sam kupio Jonsered BC 2126, 0,8kw, lagan ko pero, jos samo da mi trava poraste:osmeh:

Nazad
Vrh