Trimeri

Imam DM 25 oko 2 godine i za sad je ok, jedino mi popucali remnici od 20-25l vode na ledjima, al sam napravio druge mozes auto slepati sa njima :osmeh:

Da to sam i ja imao na prskalici popucali konci uzeo obućarski konac ušio onako od srca i teraj dalje, e upravo su to te gluposti o kojima sam govorio ranije na njih se u tom cenovnom rangu mora navići ali ipak mislim da to nije ništa toliko fatalno od tog se može raditi, e sad malo nevezano za temu ali može koristiti nekom trebao sam kupiti co2 (ili MIG-MAG) aparat i po inerciji nazovem poznanika u N Sadu i prijatelja koji isto kao i ovaj rade servis villager i ostalih mašina, da se posavetujem kako bih uzeo villagerom co2 aparat, medjutim obojica rekoše da ipak kupim varmingov jer villager još uvek ima problema što se elektronike tiče, naravno poslušah ih jer niko od nas nevoli probleme sa novim uredjajima znači neki moj zaključak (samo moj) je da villager što se motornih uredjaja tiče je prilično ok dok sa elektronikom još boluje dečije bolesti, ispravite me ako grešim

to je taj krug u kome se vrtimo desetinama stranica ove teme (a bogami i drugih),cuo si misljenja i verovatno dobronamerne savete,odluka je na tebi a svoj sud donesi na osnovu cinjenica.Ima nas koji smo za kvalitet,pouzdanost i lakocu (za to spremni da platimo),a ima drugih koji su sa druge strane za jevtinije i blago-rizicne varijante,da podsetim da je gomila vlasnika Villagera ovde pricala da on jeste dobar,ali kako se kome zalomi (mislivsi na kvalitet plastike,kanapa i cestih odlazaka u servis).Na kraju tacno je da obe varijante tebi zavrsavaju posao i takodje je tacno da ove "brendirane" marke pomalo uvidjaju (na sta ih tera konkurencija) da su posolile cene,a sa druge strane i azijati rade malo na poboljsanju kvaliteta,sto je,slozicete se sa mnom,pozitivno u svakom slucaju.

Samo da dodam i ovo . Ima mnogo uticaja sam radnik koji radi sa trimerom Villager. Moj primer. Nisam skidao stitnik kad sam sa husqvarninim cirkularom krenuo u trnje i za vrlo kratko vreme sam ga unistio , dalje previse cesto sam pomerao rucice napred nazad i na kraju odlomio zavrtanj , da sam sve ostavio kako je bilo kad sam ga kupio najverovatnije ni zavrtanj ne bi odlomio. Da sam kupio ceo nov deo i da nisam hteo da ustedim pare sad bi mi trimer bio spreman za rad ovako sam zabusio odlomljeni zavrtanj i sad mi preskace zavrtanj kad se zavija pa moram da kupim nov deo koji nisam hteo jesenas .
Svaku masinu i alatku cistim i cuvam ali deslio mi se da zeznem stitnik i rucice, a tek ljudi koji ni o cemu ne vode racuna i prilicno nemarni mogu svasta da naprave od bilo koje masine. Nije Villager los nego ne moze da sece drvece kao profi fs 560 ili ekvivalentni jonsered ili husqvarna.

Poslednja izmena:
Konacno sam postao pametan kao policajac u vicu kad kupi tri semeneke jabuke i plati kao kilo jabuka. Kad sam se vratio kuci sa kupljenim novim delom palo mi na pamet da kupim ureznicu i da urezem nov navoj i da vise ne kupujem ovaj deo . Neko se opameti kasno neko nikad .

Vilager nepresusna tema u ranijim postovima (mozda 50stranica)sam govorio da imam bc900. Kvarova nisam imao osim plasticne glave gde se mota najlon.Sa njim sam se bas naradio.Na kraju sam se menjao za aparat za varenje(koncar140A) posto mi je zadnjih pola godine samo skupljo prasinu.

Drustvo,
mnogo smo mu ga dali po Viladzeru..Sto se mene tice nije problem ali ako Big Bang vas nanjusi bice kruto..:bravo:

ima josnesered model cc2035 dobija se uz trimer cirkular, trimi glava i trokraki noz i uprtaci . I husqvarna model 336 fr mi nesto zapali za oko ali nesto me nece bingo ili sestica na lotou majku mu . Cena sitinica 70000+ samo. Cak mislim da je to isti model samo sto je druga boja palstike.

pre nego sto motate silk na spulne stavite ga u vodu da bude potopljen jedan dan. tu sam foru u husvarninom servisu i jos par ljudi koji rade cuo. manje puca i manje se krza. elasticniji je. malo za neverovati ali isprobano i tako je.inace imam alkov trimer 0,9kv iz prve serije koji se fenomenalno pokazao. nijedan kvar za 7 god. a odradjuje momacki sta sve i koliko kosim. vec tri glave sam zamenuo i sad je poslednja od husvarne na njemu, a noz se uoblio da sam ga morao sasecati sva tri kraka na sredini za 1cm da bi kosio kako treba. viliger mi ima srric od 1,25kv i sa njim povremeno radim i sve pohvale . za svako domacinstvo sasvim dovoljni su a jeftini i jako jeftini su im i delovi i dostupni skoro svuda

U hladnu vodu ili? I koji silk? Ja sam kupovao nekoliko različitih i svi su plastični. Nelogično mi je da voda koja nije vrela ima bilo kakvo dejstvo na plastiku.

Konacno pade i ablon za ostrenje cirkulara , ostrio sam i bez njega ali racunam da ce brze s njim. Husqvarnin kako rece u prodavnici ima aluminijumsku osnovu.Crn je silk kroz sredinu a spolja je siva palstika .I iako je 2,7 mm deluje da je tanji od villager narandzastog silka.

juce ostrio cirkular (bez sablona),spremam za jednu njivu kod tasta koja je prosle godine ociscenja,medjutim u medjuvremenu nije nistra radjeno pa ponovo izbilo siblje i mlad bagrem.Praktikujem da ga cesto naguslam,jer je veoma zajebano kad se zapusti,sablon bi mi najvise odgovarao za podesavanje reznih zuba,inace je scarlet od 22 zuba i 1"precnika rupe

- - - - - - - - - -

ovakav bi mi bas odgovarao

sablon.jpg

- - - - - - - - - -

inace turpija je precnika 5,5mm

da li na tom placu gde si sekao ovo malo drvece , to moras i dogodine da radis
izraste li ponovom konkretno ovo drvo sa tvoje slike

pitam zato sto sam video na netu, ali ne znam da li ovde na forumu, jednostavnu alatku koja bez problema vadi sa korenom ovakva stabla a i manjih precnika naravno

pokusacu da nadjem vidoje kako radi ta spravica a ako ne nadjem pokusacu da skiciram nesto po secanju

izraste li ponovom konkretno ovo drvo sa tvoje slike
koje drvo i sa koje slike ?
tu njivu je on sredjivao da bi je kasnije izorao,ali kako nije to uradio sve je ponovo izbilo...sada sve ponovo,samo ove godine posle ciscenja ide plug i on povadi zile i korenje,mada uvek poneka ostane i tek posle dve - tri godine se potpuno ocisti

Nazad
Vrh