Trimeri

Tebi treba kvalitet ili snaga? Kakve veze ima kolika je prakitcna razlika u snazi imedju ova dva trimera ako ces da kosis samo travu? Kosice i jedan i drugi .Prvi te malo umori , drugi vise a kad nozem udaris u deblje drvo sajla ce da pukne a sipka nece .( Ako se dobro secam stihl fs 55 ima sajlu umesto sipke a villager ima sipku).AKo hoces i zbunje da seces nozem onda je 1,7 KS bolje.

Treba mi trimer za travu oko kuce, po vocnjaku na vikendici gde naraste i preko pola metra jer ne mogu zbog posla da idem cesto (a ne mogu vise da mucim kosacicu na gurnje jer lomim i nju i sebe cimajuci napred-nazad kad trava preraste) znaci nema zbunja, kupine i sl. sem nekog korenja mestimicno u travi, debljine kao mali prst, a na drugom mestu na placu medju vocem je posejana detelina (gustinu znas, klasika), zato pitam za potrebnu snagu trimera prvenstveno zbog sirine otkosa i ''gusenja''.
Video sam i jasno mi je kako ''przi'' jak trimer od 500-600e, al jbg. mogu da se protegnem max. 30000 , pa zato pitam sta moze da urade ovi markirani od 1.1ks

Video sam Villager 900 na akciji za 11.990 dinara. Da li je to dobra cena?
Za 120 evra moze da se kupi Keno koji mi deluje mnogo ozbiljnije (Villager 1,2 KS, Keno 2,3).

Sta mislite, sta je bolja kupovina?

Tebi treba kvalitet ili snaga? Kakve veze ima kolika je prakitcna razlika u snazi imedju ova dva trimera ako ces da kosis samo travu? Kosice i jedan i drugi .Prvi te malo umori , drugi vise a kad nozem udaris u deblje drvo sajla ce da pukne a sipka nece .( Ako se dobro secam stihl fs 55 ima sajlu umesto sipke a villager ima sipku).AKo hoces i zbunje da seces nozem onda je 1,7 KS bolje.
i jedan i drugi imaju sipku (cev),s` tim sto Fs 55 ima sajlu,a ovak drugi kardan...samo da napomenem da je sajla kod stihla dobrog kvaliteta i nikad nije pucala,a mnogo puta sam roknuo u panj kad sam kosio nozem,tako da je fs 55 kao stvoren za vikendase za 30-ak ari povrsine

Nisam bio ovde neko vreme, pa pomislih da se nove neke stvari dešavaju kad ono istorisko pitanje i dalje aktuelno "BITI ILI NE BITI PITANJE JE SAD" tj da li kupiti villager ili stihl u hobi varijanti
moj predlog je da villager i sl jeftine mašine zaboravite, ako niste spremni na odredjene kompromise tj rizike koje nosi jeftinija cena nabavke samim tim i lošiji kvalitet same robe uvek je bilo i biće spram para i muzika ja lično sam zadovoljan i sa villagerom dok neki ljudi i stihla sahrane za kratko vreme tako da vaše pare vaš izbor srećno u kupovini i ne zaboravite
jedno kajanje nikad ne gine...

U principu... za košenje neke kvalitetnije trave, treba i kvalitetniji trimer tipa stihl, a za ove obične travuljine može i villager...:haha:

U ranijim postovima smo svi elaborirali analizilari pregledali pod mikroskopom sve u vezi odnosa i mogućnosti villager-stihl pa možda nije loše malo se vratiti unazad da se ne ponavljamo suština ja da baš ni villager (bez namere favorizovanja) nije gomila gvoždja beskorisnog može i on štošta da odradi naravno uz neku normalnu upotrebu kao i sve drugo,tako da skratim nemojte se plašiti villagera ako se on uklapa u vašu šemu ( po parama potrebama i sl) naravno uz sve one sitne gluposti koje idu uz takav cenovni rang mašine

Ja taman odlucio da dam 30000 za Jonsered bc2126 (1.1ks, nema kardan), a sad me opet vracate na razmisljanje o vilageru 1250 za 17000

Ja taman odlucio da dam 30000 za Jonsered bc2126 (1.1ks, nema kardan), a sad me opet vracate na razmisljanje o vilageru 1250 za 17000
to je taj krug u kome se vrtimo desetinama stranica ove teme (a bogami i drugih),cuo si misljenja i verovatno dobronamerne savete,odluka je na tebi a svoj sud donesi na osnovu cinjenica.Ima nas koji smo za kvalitet,pouzdanost i lakocu (za to spremni da platimo),a ima drugih koji su sa druge strane za jevtinije i blago-rizicne varijante,da podsetim da je gomila vlasnika Villagera ovde pricala da on jeste dobar,ali kako se kome zalomi (mislivsi na kvalitet plastike,kanapa i cestih odlazaka u servis).Na kraju tacno je da obe varijante tebi zavrsavaju posao i takodje je tacno da ove "brendirane" marke pomalo uvidjaju (na sta ih tera konkurencija) da su posolile cene,a sa druge strane i azijati rade malo na poboljsanju kvaliteta,sto je,slozicete se sa mnom,pozitivno u svakom slucaju.

Slazem se,vilager 1250 sam probao kratko, a video licno da je za dve sezone imao jedan kvar (uz normalnu upotrebu) jer je kod mene u magacinu i sa njim je radilo vise njih (a koji su se uglavnom ucili da kose, i nisu uspeli da ga zeznu), mozda sam zato i stekao utisak malo da vise trosi jer ga verovatno forsiraju na gasu a ne iskoriste u potpunosti.
Video sam kod kolege i onaj jonsered sto sam pisao prethodno, oznaka je cc3036 (1.8ks), e on je nepoderiv, imam utisak da ga i ne gase uopste, al sa njim rukuje jedan covek i za 3 sezone pokosio vise hektara a zamenjeni samo amortizeri, potrosnja izuzetna.
Zato ce presuditi i tvoje pisanje za fs55, zvao sam ATC, potpuno su iste masine bc2126 i bc2128 (sem kardana naravno), motori 0,8kw-1.1ks, tezina 4,8 kg, a kvalitet motora provereno dobar.

Druže Nikola nisam stigao da vidim koliku površinu nameravaš kositi ali ako se odlučiš za villagera uzmi bc 1900 mislim da je mala razlika u ceni a u snazi ima razlike ja ga imam iz prve serije kad mnogi nisu još ni čuli za tu firmu ( a ni ja onda još nisam bio siguran u čega se upuštam) veoma sam zadovoljan i mnogo je odradio i još uvek radi, jedno vreme oko tri godine sam kosio pola jutra deteline sa njim pošto traktor ne može ući i još mnogo toga, ja poštujem neka jednostavna pravila što se tiče tih malih mašinica ato je da ulje za mešavinu provereno kupujem kod poznatih prodavaca i to stihlovo u njihovoj prodavnici mešavinu uvek pravim svežu i po strogim merama i nikada nisam imao nekih problema još nekih stvari se držim a to je da nikad ni jednu mašinu ne gasim vruću već je ostavim malo na leru da se prohladi ,
ne znam da li treba reći da od villagera još ima prskalicu dm25, motorku 24 bušač rupa, motornu pumpu za voduima još tamo štošta sad ne mogu na brzinu da se setim
pozdrav svima

Nazad
Vrh