Trimeri

Ja sam ovih dana intenzivno sredjivao moje "budzake" po dvoristu, pa ocekujem da i trimer startuje za nekih mesec dana. Inace, posto sam razbio o kamen orginalnu glavu za silk na mom Villageru BC 1900X, uzeo sam Husquarninu glavu T35, i ona odgovara bez ikakve prerade. Samo se zavije.

Raspala bi se ona i bez udaranja o kamen , samo je bilo pitanje vremena . Ali opet nije los Villager BC1900C.

Oko 1500 je placena glava. Pa, za sada lepo radi trimer, da ga ne ureknem. Isekao je jesenas 5-6 prikolica od 4 tone raznog siblja. Bilo je i kao ruka debelog granja... Sto se mene tice zasluzio je prelaznu ocenu. Najteze je uradio. Od ove sezone ima samo da odrzava tu povrsinu.

Villager BC 1900X je dobar sekao sam s njim gomile trnja i jos imam jedno 10 prikolica najmanje. Meni se zalomio zavrtanj u nozasu rucica jer je loseg kvaliteta i polomio sam stitinik ali to ne spada u los trimer nego u moje greske. A da je kvalitet glava za silk , noza , cirkulara , i ostalis sitnih delova na nivou stihla i husqvarne ne bi sigurno kostao 20500 dinara proslog marta.

Pozdrav svima, pitanje sta mislite kakve su mogucnosti i snaga kvalitetnijih trimera od 1-1.1ks (npr.Jonsered 2126),
U firmi imam Vilager 1.7ks oko 2,5 god, za sada je imao jedino kvar poteznog kanapa(zakovao i ni makac), ali je resen u servisu u garanciji, inace kosi odlicno samo prsti, medjutim isti je oko 50ccm i bas brzo guta gorivo.
Znaci hocu da kupim kvalitetnu marku sa motorom oko 30ccm oko 30000din (za oko 5 ari oko kuce, basta i manji kanal) al me strah da ne tresnem pare pa se razocaram kad pocne da se gusi u malo vecoj travi i da moram da pravim otkose od 5cm i gnjavim se 3 dana za ar. Gledam i ove polovne stihl fs 120 na netu oko 250e al mislim da su i oni dosta presli pa ih se resavaju, tako da sam pre za varijantu nov, kvalitetne marke ali slabiji, al muci me samo to da ne bude bas preslab. Ko je koristio nesto slicno nek napise nesto. Pozdrav

imao sam ranije Stihl fs 55 koji ima samo 1 ks,kupljen nov i odradjivao je mnogo vise od 5 ari (inace u njegovom katalogu pise da je za povrsine do 30 ari),prodao sam ga posle 5 god.komsiji i dalje sluzi.Trenutno imam Stihl FS 90 i Husqvarnu 323R koja opet ima samo 1,2 ks ali imas osecaj da ima mnogo vise zbog dobrog prenosa,tako da ove dve masine (fs 55 i H 323R) slobodno mogu da ti preporucim,verujem da je tako i sa Jonseredom u toj klasi !

Jonsered je drugo ime za huskvarnu, motorne testere su im iste samo sto je jonsered crven i druga je oznaka, takodje u firmi imamo i Jonsered trimer (sad je u magacinu pa ne znam broj), placen je oko 65000 i jede malu decu, po ceo dan radi ne gasi se-ne kvari se,a radi ko sat,vec dve sezone i to na ogromnoj povrsini, tako da pouzdano znam da je odlicna marka.
Na sajtu ATC sremcica sam video ovaj 2126 snage 0,8kw ili 1.1ks kosta oko 29000 (to je u rangu ovog tvog fs55), a ovo sto si naveo procitao sam na jos par mesta da kod kvalitetnih marki imas osecaj da je masina mnogo jaca nego sto jeste, trimer bi povremeno koristito sezonski i to ne na velikoj povrsini, tako da mi cena ovog i marka odgovaraju, da se ne zezam sa servisima svake sezone, jedino ne mogu da procenim snagu, al i to cu naci negde da probam pre kupovine.
Inace imam da prodam kosu sa pogonom za IMT 506 (kupio sam pre 2 godine komplet frezu sa kosom a koju sam samo jednom probao i vremenom shvatio da nemam sta da kosim sa njom, frezu bih ostavio a kosu prodao) tako da bi je ona bila ucesce za trimer.

sto se Jonsered/Husqvarna tice vec sam pisao o tome,to je jedno isto...neko veruje neko ne ali tako je.A sad ne bih da produbljujem ovde vecnu temu oko Villagera i njegove snage,uglavnom skoro niko se ne obazire na onaj koeficijent koji daju odnos snage i tezine,tj.sam ucinak trimera i njegovog korisnika na kraju radne smene,a o potrosnji necu ni da govorim.E sad bilo kako bilo,uvek ce neko reci da treba kupovati ovo ili ono,moja iskustva su takva.Sto se tice tog 2126,sad gledam u katalogu od 2010 godine,postoji bc 2128 i to 28,0cc i 1,1ks i neverovatnih 4,8kg

Upravo to, ja sam ovaj 2126 video samo na sajtu ATC Sremcica i pise cena 30000, a na drugim mestima ga nema vec ima 2128 sa potpuno istim karakteristikama i tezinom 4,8kg ali je cena do 43000, no ako su ovi pogresili broj cenu sigurno nisu, ovaj mi je bas zapao za oko.
Gledam onaj einhel bc-bg 43 od 2ks, hvale ga mnogi a cena 17-19.000 (inace ja sa einhelom imam veoma pozitivna iskustva), al jel moguce da ima 11,5 kg i razmisljam kako izgleda covek posle 2-3 sata kosenja.

Вилиџер од 1.7 КС је тежак 7.8 кг. Да радим сваки дан по цијели дан са њим онда би можда и био претежак и пуно трошио (мада сам ја задовољан и са тежином и са потрошњом), али за аматерску употребу мислим да то није пресудно.

Upravo to, ja sam ovaj 2126 video samo na sajtu ATC Sremcica i pise cena 30000, a na drugim mestima ga nema vec ima 2128 sa potpuno istim karakteristikama i tezinom 4,8kg ali je cena do 43000, no ako su ovi pogresili broj cenu sigurno nisu, ovaj mi je bas zapao za oko.
Gledam onaj einhel bc-bg 43 od 2ks, hvale ga mnogi a cena 17-19.000 (inace ja sa einhelom imam veoma pozitivna iskustva), al jel moguce da ima 11,5 kg i razmisljam kako izgleda covek posle 2-3 sata kosenja.
mani se tog Einhella,ako mora nesto "jevtinije" onda zna se Villager,jer je dosta zastupljen sa delovima,ali pogledaj Stihl FS 55 ili FS 56,cena im je tu oko 30 000

O tom tvom viladzeru sam pisao, radi ok, ima snage, za dve godine pokvario se samo mehanizam sa kanapom za paljenje, no radi delimicno pod saugom i bas srce.

Tako ce i biti, manji jonsered ili stihl, samo cu da nadjem kod nekoga da probam kako ide kroz travu, i ako je snaga ovih od 1.1ks zadovoljavajuca kao sto si napisao za fs55 to je to.

Tako ga naucili od prvog dana, (malo spusten saug), kupljen nov, zato verovatno i brzo potrosi gorivo al zato reze, a gorivo od firme pa niko ne mari kolko trosi.

Значи да ти је из неког разлога пресиромашна смјеша, а са повученим чоком, вјероватно је богатија него што треба, па мотор пуно троши.
Што се тиче снаге, рећи ћу ти своје мишљење, ако ћеш имање редовно косити, ако ти не треба за дебље купине, папрат и сличан коров, 1 КС би требало да буде довољно. Гледам по себи, прошле године сам тример купио тек у јуну, кад је све већ било добро зарасло, и често сам га морао гањати под пуним гасом, да га не загуши. У сваком случају срећно, шта год да узмеш!

Zasto radi pod sauhom? Nebi trebao da srce ako nesto nije pokvareno. Pod sauhom je nemoguce raditi jer cim dodas gas on se ugasi.

Ni moj nece kad se malo pomeri sauk kad je vruc , pocne da gubi snagu i gasi se.

- - - - - - - - - -

Вилиџер од 1.7 КС је тежак 7.8 кг. Да радим сваки дан по цијели дан са њим онда би можда и био претежак и пуно трошио (мада сам ја задовољан и са тежином и са потрошњом), али за аматерску употребу мислим да то није пресудно.

Cekam brata od tetke da vidim kad krene sa 1900S da kosi 20 ari vocnjaka jer mu je kompjuterski mis bio najteze sto je drzao.Prosle godine mu trebalo sa mojim sat vremena za 2 ara kosenja trave . Govorio sam mu da mu je i BC 900S dovoljan za travu ali on hteo od 1,9 KS :osmeh: Ni ja ne bi kupovao 1900x da nemam trnja i trnja , jednostavno kad moze treba uzeti sto laksi trimer jer se tezina najbolje oseti posle 3-4 sata rada sa trimerom . 4,8 kg je 4,8 kg a 11,5 kila je skoro 3 puta teze .

Nazad
Vrh