Trimeri

Znam za te prepravke, al sam mislio da ima glava koja lepo leze i bez prepravke.

Pa imam Dolmar trimer MS 430U i sa njegovom originalnom glavom je bilo u redu ..Onda sam probao sa 2-3 jeftine glave nasumice i nisam pogodio pravu stvar mada sam menjao strune jer sam mislio da cu pronaci pravu kombinaciju..na kraju sam kupio neku glavu koja je imala debalans da mi je posle pola sata rada otisao i zastitnik!! U uputstvu za moj trimer strunu predlazu samo za krajeve placa prema ogradi dok za rad sa travom preporucuje noz ali mi on deluje opasan i vidim da ovde ljudi ga ne koriste za slicne stvari..Mislio sam da cu sa ovom aluminijumskom glavom i pomenutim platicnim stapovima moci da resim problem . .

Noz nije toliko opasan koliko ti se cini. Pre ce silk da dohvati nesto sa zemlje i da ti frljne u lice nego noz, bar po meni. A imas i osigurac koji sprecava spadanje noza koje moze da se nekad a ne mora nikad da se dogodi. Kosio sam travu do kolena sa silkom i posle pola dana kosenja 20 ak ari takve trave rekao sebi nikad vise. Noz na malom gasu , neki najjeftiniji cirkular sa siljatim zubima i ler gas i kosis bez ikakve brige . Plus sa silkom je sporije i mora pun gas , a sa nozom ili cirkularom mnogo brze i mnogo manji gas treba.

Ja imam jos uvek novu T45X uzeo je za nedaj boze da imam ali ova stihl-ova autocat 40-2 je ne poderiva, sluzice bezkonacno koliko je ja koristim. Jos uvek je fabricka struna u njoj.:haha:
Ako nekome treba T45X , prima 2,7-3,3 strunu, neka se javi na pp posto meni nece trebati bar jedno duze vreme.

Poslednja izmena:
Hvala na kometarima i laganom budjenju ove teme pred prolece :spavam:
PS Tintoreti ,Izgleda da si pun poruka na pp tako da ne mogu se slati vise.Isprazni dolazno sanduce :bravo:

Poslednja izmena:
Ja sam ovih dana intenzivno sredjivao moje "budzake" po dvoristu, pa ocekujem da i trimer startuje za nekih mesec dana. Inace, posto sam razbio o kamen orginalnu glavu za silk na mom Villageru BC 1900X, uzeo sam Husquarninu glavu T35, i ona odgovara bez ikakve prerade. Samo se zavije.

Ja imam ovakvu stihl glavu za moj villager bc1250 i preteska je, opterecuje motor. Hocu da je zamenim za neku manju. Pa ako nekome treba. Na villager trimerima je navoj levi M10x1.25 korak.

Ja sam ovih dana intenzivno sredjivao moje "budzake" po dvoristu, pa ocekujem da i trimer startuje za nekih mesec dana. Inace, posto sam razbio o kamen orginalnu glavu za silk na mom Villageru BC 1900X, uzeo sam Husquarninu glavu T35, i ona odgovara bez ikakve prerade. Samo se zavije.

Kolio si platio glavu Husqvarninu T-35 jel m10L navoj na toj glavi

Nazad
Vrh